UiO BRØT LIKESTILLINGSLOVEN: Likestillings- og diskrimineringsombudet ved Sunniva Ørstavik Universitetet i Oslo ikke har gitt dem innsyn i hvordan de jobber for å hindre seksuell trakassering. Dermed har de brutt likestillingsloven, konkluderes det med i en uttalelse fra ombudet.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
UiO BRØT LIKESTILLINGSLOVEN: Likestillings- og diskrimineringsombudet ved Sunniva Ørstavik Universitetet i Oslo ikke har gitt dem innsyn i hvordan de jobber for å hindre seksuell trakassering. Dermed har de brutt likestillingsloven, konkluderes det med i en uttalelse fra ombudet. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

UiO felt for brudd på likestillingsloven

Har ikke gitt likestillingsombudet innsyn i hvordan de jobber for å hindre seksuell trakassering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): På bakgrunn av flere henvendelser med påstand om trakassering ved Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo, deriblant tidligere doktorgradsstipendiat Birgitte Moesgaard Henriksen som hevder hun i årevis ble seksuelt trakassert på det groveste av sin veileder, har likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) på eget initiativ kontrollert om Universitetet i Oslo har oppfylt plikten til å forebygge og å søke å hindre trakassering, slik likestillingsloven krever.

«Likestillings- og diskrimineringsombudet har kommet frem til at Universitetet i Oslo ikke har oppfylt lovens krav», heter det i brevet fra LDO til universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe.

UiO gis en frist på tre uker for å godta ombudets uttalelse, eller bringe den inn for likestillings- og diskrimineringsnemnda.

- Har ikke gitt oss innsyn- Per i dag har vi ikke mandat til å behandle klager fra folk som mener de er utsatt for seksuell trakassering. Men vi kan be arbeidsgiver om en redegjørelse for hvordan de har håndtert saken. Det har vi bedt Universitetet i Oslo om, og det svaret vi fikk er så mangelfullt at vi mener det er brudd på loven, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik til Dagbladet.

Ørstavik har inntrykk av at universitetsledelsen tar saken på alvor, men sier at ombudet ikke er gitt mulighet til å kontrollere hva UiO faktisk har gjort.

- Vi kontaktet dem med spørsmål om hvordan UiO har jobbet med den aktuelle saken om seksuell trakassering (Birgitte Moesgaard Henriksen journ. anm.) spesielt og hvordan de forholder seg til slike saker generelt. De har ikke villet gi oss innsyn i hvordan de jobber med seksuell trakassering. Det er, etter vårt syn, brudd på likestillingsloven, sier Sunniva Ørstavik.

- Vi tar trakassering på alvorUniversitetsdirektør Gunn Elin Aa. Bjørneboe sier at hun ikke har mottatt uttalelsen ennå og har derfor ikke fått gått gjennom det ennå.

- Vi vil gå nøye gjennom brevet fra LDO før vi kan kommentere det, sier Bjørneboe til Dagbladet.

- TAR TRAKASSERING PÅ ALVOR: Universitetsdirektør Gunn-Elinn Aa. Bjørneboe sier hun skal gå nøye gjennom uttalelsen fra LDO.
- TAR TRAKASSERING PÅ ALVOR: Universitetsdirektør Gunn-Elinn Aa. Bjørneboe sier hun skal gå nøye gjennom uttalelsen fra LDO. Vis mer

Hun sier at UiO tar trakassering på aller største alvor.

- Vi har forebygging høyt oppe på vår agendaen. Det har vært satt i gang en rekke straks- og langsiktige tiltak for dette, sier Bjørneboe.

Møte med statsrådenFredag denne uka skal likestillings- og diskrimineringsombudet i møte med statsråd Audun Lysbakken, hvor ombudets manglende mandat til å gå inn i saker om seksuell trakassering vil bli diskutert.

- Jeg kommer ikke til å gi meg før ministeren sier seg enig i at noe må gjøres. Vi vet at hele 12 prosent av unge kvinner hver måned utsettes for seksuell trakassering på jobben. Ikke en eneste sak havner i rettssystemet. Derfor er det viktig at et lavterskeltilbud kommer på plass, sier Ørstavik.

 

- BLE TRAKASSERT: Tidligere doktorgradsstipendiat Birgitte Moesgaard Henriksen.
Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
- BLE TRAKASSERT: Tidligere doktorgradsstipendiat Birgitte Moesgaard Henriksen. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer