Skrekkbeskjed til studenter:

UiO stenger ned

Mandag kveld får Dagbladet bekreftet at Universitetet i Oslo nå stenger dørene for sine studenter på ubestemt tid.

NYE TILTAK: Raymond Johansen legger fram de nye tiltakene for Oslo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Oslo stengte ned tidligere i kveld kom beskjeden mange studenter frykter: Dagbladet kunne rundt klokka 23 fortelle at Universitetet i Oslo nå stenger helt ned.

Dørene låses, og lesesaler og bibliotek er fra og med lunsjtider i morgen helt stengt.

Dette bekreftes i en epost sendt til studentene i Oslo seint mandag kveld.

- Smittesituasjonen er nå så alvorlig i Oslo og Viken at vi dessverre må stenge lesesaler, bibliotek og bygninger for studenter fra kl. 12.00 tirsdag 16.mars. Undervisningen blir gitt digitalt, står det i eposten sendt fra ledelsen ved universitetet.

Eposten er signert Svein Stølen, rektor ved UiO.

STENGER: UiO, her representert ved juridisk fakultet, stenger nå dørene som følge av coronarestriksjonene Raymond Johansen har innført i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB
STENGER: UiO, her representert ved juridisk fakultet, stenger nå dørene som følge av coronarestriksjonene Raymond Johansen har innført i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Nylig åpna

Biblioteket på Blindern har vært åpent den siste tida, og en del undervisning har foregått fysisk, i mindre grupper.

Fra og med 18. februar har lesesaler og andre bygninger hvor studentene kan arbeide vært åpne. Store forelesninger har ikke funnet sted fysisk på lang tid.

Mandag 1. mars ble det åpnet for undervisning ved UiO, og altså bare to uker seinere tvinges universitetet til retrett.

Oslo-lockdown

Tidligere i dag ble det klart at det innføres heldigital undervisning for ungdomsskoler og videregående skoler i hele Oslo.

Alle barnehager og aktivitetsskoler stenges i påskeuka, og det innføres hjemmeskole for 5.-7. trinn på alle skoler i bydelene Grorud, Stovner, Alna, Bjerke, Gamle Oslo, Grünerløkka og Søndre Nordstrand.

Det kan bli aktuelt å innføre heldigital undervisning for denne aldersgruppa på andre skoler eller i andre bydeler dersom smittesituasjonen lokalt tilsier det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer