LETTET: Tannlege og dr.odont Birgitte Moesgaard Henriksen varslet om at hun ble seksuelt trakassert av sin veileder ved Det odontologisk fakult på Universitetet i Oslo i en årrekke. Hun er glad og lettet over uttalelsen som nå er kommet fra Likestillings- og diskrimineringsombudet.
Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
LETTET: Tannlege og dr.odont Birgitte Moesgaard Henriksen varslet om at hun ble seksuelt trakassert av sin veileder ved Det odontologisk fakult på Universitetet i Oslo i en årrekke. Hun er glad og lettet over uttalelsen som nå er kommet fra Likestillings- og diskrimineringsombudet. Foto: Krister Sørbø / DagbladetVis mer

UiO vurderer å anke brudd på likestillingsloven

Går i tenkeboksen for å vurdere Likestillingsombudets uttalelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet). I går skrev Dagbladet at Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) har konkludert med at Universitetet i Oslo (UiO) har brutt likestillingsloven når det gjelder plikten til å forebygge og å søke å hindre trakassering.

Uttalelsen fra LDO kommer i kjølvannet av Dagbladets avsløringer om seksuell trakassering og annen type trakassering ved Det odontologiske fakultet.

«Likestillings- og diskrimineringsombudet har kommet frem til at Universitetet i Oslo ikke har oppfylt lovens krav», heter det i brevet fra LDO til universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe.

Ikke mottatt brevetUiO gis en frist på tre uker for å godta ombudets uttalelse, eller bringe den inn for likestillings- og diskrimineringsnemnda.

- Vi har ennå ikke mottatt brevet fra Likestillings- og diskrimineringsombudet, men er gjort kjent med innholdet i det, sier universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe til Dagbladet.

Vurderer ankeHun kan ennå ikke si om UiO vil akseptere LDOs syn på at universitetet har brutt likestillingsloven, eller om UiO vil anke uttalelsen inn for Likestillings- og diskrimineringsnemnda.

- Som du vet, tar vi denne saken svært alvorlig. Vi vil derfor bruke de tre ukene fristen gir oss til å se nærmere på saken, i lys av brevet fra LDO. Om vi velger å bringe saken inn for nemnda, vil vi komme tilbake til ved fristens utløp, sier Gunn-Elin Bjørneboe.

UNIVERSITETSDIREKTØR: Gunn-Elin Aa Bjørneboe.
UNIVERSITETSDIREKTØR: Gunn-Elin Aa Bjørneboe. Vis mer