Ukentlige henrettelser i Thailand

Thailand planlegger å henrette narkotika-dealere hver uke. De starter allerede i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et lag med skyttere skal utføre henrettelsene, melder britiske The Guardian.

- Fra nå vil vi utføre ukentlige henrettelser mot narkotikahandlere. Saksgangen skal være rask for å sende et klart signal til narkotikaligaene om at myndighetene tar dette seriøst. Og vi skal være tøffe, forklarer innenriksminister Purachai Piemsomboon til Ap i dag.

Filmes

19 narkotikafanger står i henrettelseskøen i Thailand. Alle disse sitter i Bangkwang-fengselet, og tre av dem skal bli henrettet seinere i dag. For første gang har journalister lov til å filme deler av henrettelsene, melder talsmenn for fengselet.

Fangene som skal henrettes i dag er en 47 år gammel mann fra Hong Kong, en 33 år gammel taiwansk mann og en 40 år gammel mann fra Thailand. De er dømt for å ha smuglet nærmere 43 kilo heroin. Mer informasjon om dommene er ikke kjent.

Statsminister Thaksin Shinawatras regjering tok over makten i februar. De har gått hardt ut og sagt at de skal bekjempe narkotikatrafikken, som hovedsaklig kommer inn i landet fra Burma. Heroin er sett på som hovedårsaken til kriminaliteten i Thailand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer