Ukentlige henrettelser i Thailand

Thailand planlegger å henrette narkotika-dealere hver uke. De starter allerede i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et lag med skyttere skal utføre henrettelsene, melder britiske The Guardian.

- Fra nå vil vi utføre ukentlige henrettelser mot narkotikahandlere. Saksgangen skal være rask for å sende et klart signal til narkotikaligaene om at myndighetene tar dette seriøst. Og vi skal være tøffe, forklarer innenriksminister Purachai Piemsomboon til Ap i dag.

Filmes

19 narkotikafanger står i henrettelseskøen i Thailand. Alle disse sitter i Bangkwang-fengselet, og tre av dem skal bli henrettet seinere i dag. For første gang har journalister lov til å filme deler av henrettelsene, melder talsmenn for fengselet.

Fangene som skal henrettes i dag er en 47 år gammel mann fra Hong Kong, en 33 år gammel taiwansk mann og en 40 år gammel mann fra Thailand. De er dømt for å ha smuglet nærmere 43 kilo heroin. Mer informasjon om dommene er ikke kjent.

Statsminister Thaksin Shinawatras regjering tok over makten i februar. De har gått hardt ut og sagt at de skal bekjempe narkotikatrafikken, som hovedsaklig kommer inn i landet fra Burma. Heroin er sett på som hovedårsaken til kriminaliteten i Thailand.

325 personer i Thailand har fått dødsstraff, skriver Guardian. 184 av disse er etter narkotikadommer.

Thailand har henrettet 298 fanger siden dødsstraffen ble tatt opp i 1935.

Chu Chin Kuay (33) fra Taiwan var en av fire narkosmuglere som ble henrettet og framvist på Thailandsk tv i dag. Tv-visningen skal ha en avskrekkende og preventiv effekt, mener myndighetene. <p>Foto: SCANPIX/AP
Lee Yuan Kuang (47) fra Hong Kong er en annen av de fire narkosmuglerne som ble skutt til døde i dag, i Thailands første delvis tv-sendte henrettelse. <p>Foto: SCANPIX/AP