- Uker ikke måneder

President George W. Bush gir diplomatiet kort frist før han går til krig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president har kort lunte. Nå sier han at det er «uker, ikke måneder» før han gir opp diplomatiet og tar militære skritt mot Irak. Samtidig sier han at han gjerne ser at Saddam Hussein rømmer landet. I en tale i Det Hvite Hus i dag gjentok han sitt løfte om en tøff linje mot Saddam.

- For fredens skyld må dette spørsmålet løses, sa Bush.

Russiske militære antar at Bush vil erklære krig mot Irak i løpt av tre uker, melder Interfax. Ansatte i Bushs stab gir dem rett, og sier ifølge CNN at det dreier seg om uker snarere enn måneder.

Uttalelsene kom i dag etter møter mellom Bush og Italias statsminister Silvio Berlusconi. Seinere skal han ha møter på Camp David med Tony Blair.

Bush skal ifølge ikke navngitte kilder fortsette diplomatiske framstøt fram til 14. februar. Da gir FNs våpeninspektører en ny redegjørelse til Sikkerhetsrådet.

Det Hvite Hus svarte også på kritikken fra Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela. Han har hevdet at USA kun er ute etter oljen i Irak og at en krig vil føre til Holocaust.

- Presidenten er takknemlig for mange av de europeiske lederne som åpenbart føler annerledes enn Mandela, sa talsmannen for presidenten i dag.

TELLER NED: Goerge W. Bush regner med uker før en krig mot Irak starter.