USIKKER TILSTAND: Steven Woolfe ble slått ned på et EU-møte i dag. Her ligger han på golvet, før han ble sendt til sykehuset. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

UKIP-kronprins falt om på gangen etter EU-møte. Skal ha blitt slått ned av partifelle

Tilstanden til Steven Woolfe ble fryktet å være livstruende. Melder selv at han har det bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Steven Woolfe (49), som sitter i Europaparlamentet for United Kingdom Independence Party (UKIP) - Brexit-general Nigel Farages parti - ligger alvorlig skadd på sykehus etter en «konfrontasjon» på et partimøte i Strasbourg, melder Sky News.

En video tatt i parlamentsbygningen viser hvordan Woolfe blir behandlet av sykepleiere på gangbrua utenfor partirommet.

Der ble han, ifølge Sky News, slått av en partifelle, for så å slå hodet i det påfølgende fallet. Deretter falt Woolfe om på nytt.

Det ble først spekulert på om UKIP-politikeren hadde hjerneblødning. Undersøkelser på sykehus har vist at han ikke har det, melder Telegraph.

- Jeg føler meg friskere og gladere enn noensinne, har Woolfe uttalt ifølge den britiske avisa.

Bekymret Brexit-general

Tidligere UKIP-leder Nigel Farage skriver følgende om hendelsen i en pressemelding:

FRONTFIGURER: Steven Woolfe og Nigel Farage er begge frontfigurer i høyrepopulistiske UKIP, som markerte seg sterkt som Brexit-parti foran folkeavstemningen i sommer. Foto: Gareth Fuller / PA / NTB Scanpix
FRONTFIGURER: Steven Woolfe og Nigel Farage er begge frontfigurer i høyrepopulistiske UKIP, som markerte seg sterkt som Brexit-parti foran folkeavstemningen i sommer. Foto: Gareth Fuller / PA / NTB Scanpix Vis mer

«Jeg beklager på det sterkeste at Steven Woolfe kollapset og ble fraktet til sykehus etter en konfrontasjon som fant sted på et møte mellom Europaparlament-medlemmer fra UKIP. Tilstanden er alvorlig.»

Ifølge Sky News så Farage svært bekymret ut etter hendelsen.

Så seint som i går erklærte Woolfe at han stiller som lederkandidat i UKIP, etter at partileder Diane James plutselig trakk seg tidligere i uka. Farage er midlertidig leder.

En kilde sier til Sky News at møtet var satt opp for at partimedlemmer skulle «rense lufta». Årsaken er Woolfes nylige innrømmelse av at han har vurdert å gå over til Toryene.

- Plutselig dårlig

En talsmann for partiet sier Woolfe «plutselig ble dårlig» i Europaparlamentets bygning i Strasbourg i morges.

- Han er fraktet til sykehus og blir undersøkt, sier talsmannen.

- Mine tanker og bønner er med Steven. Jeg venter desperat og utålmodig på flere nyheter, sier parlamentsmedlem Patrick O'Flynn.

Woolfe er fra Manchester og er jurist av utdannelse. Partiet han er favoritt til å ta over, befinner seg på høyresiden av britisk politikk, og har markert seg i sitt engasjement for å få Storbritannia ut av EU.