Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukjent årsak til storbrann i Oslo

Politiet vet ikke hva som kan ha startet brannen i boligblokken på Tøyen i Oslo lørdag.

EVAKUERTE BEBOERE: : Over 35 beboerer i en boligblokk på Tøyen i Oslo ble i går ettermiddag evakuert etter en brann. Foto: Christian Roth Christensen
EVAKUERTE BEBOERE: : Over 35 beboerer i en boligblokk på Tøyen i Oslo ble i går ettermiddag evakuert etter en brann. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fullstendig krimteknisk undersøkelse vil bli foretatt mandag.
- Vi vet fortsatt ikke hva som kan ha startet brannen, sier vaktleder Jon Rune Lande ved kriminalvakten i Oslo til NTB.

Brannvesenet opplyste lørdag at brannen startet i en leilighet i 6. etasje i den sju etasjer høye blokka og spredte seg videre til taket.

Store skader Bygningen i Hagegata 29 eies av Boligbygg Oslo KF og er en kommunal boligblokk. De fleste av de 92 beboerne er pleietrengende eldre.

- Fire leiligheter er totalt utbrent, og det er store vann- og røykskader i hele bygget, opplyser kommunikasjonssjef Else Merete Guntveit i Boligbygg Oslo KF til NTB.

De 38 evakuerte beboerne har fått tilbud om å bo midlertidig på Anker Hotell.

Henter eiendeler - Mandag vil bydelen ha et møte der vi vil finne ut hvor de berørte skal bo fremover, sier fungerende bydelsdirektør Kerstin Berglund i Bydel Gamle Oslo til NTB.

Beboerne fikk søndag tilgang til bygget for å hente ut nødvendige eiendeler.

- Sammen med vektere kan de hente nødvendige ting som bankkort og medisiner, opplyser Guntveit.

På grunn av vedlikeholdsarbeid er bygningen for tiden dekket av byggestillas, men ifølge Guntveit var det ingen arbeidere på jobb lørdag. (NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media