- UKJENT KONGE:  Advokat Elden reager kraftig på at politidirektør Odd Reidar Humlegård i dag sparket Geir Gudmundsen som politimester i Hordaland. - Det er ukjent for meg at politidirektør Humlegård er konge i Norge» POD Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- UKJENT KONGE: Advokat Elden reager kraftig på at politidirektør Odd Reidar Humlegård i dag sparket Geir Gudmundsen som politimester i Hordaland. - Det er ukjent for meg at politidirektør Humlegård er konge i Norge» POD Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Ukjent at Humlegård er konge

Advokat Elden reagerer på politidirektør Humlegård og sier: «Det er ukjent for meg at politidirektør Humlegård er konge i Norge».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidirektør Odd Reidar Humlegård opplyste tidligere i dag at Geir Gudmundsen ikke kommer tilbake som politimester i Hordaland politidistrikt.

John Christian Elden som er politimester Geir Gudmundsen advokat reagerer kraftig på Humlegårds avsetting av Geir Gudmundsen som politimester i Hordaland politidistrikt.

- Det er ukjent for meg at politidirektør Humlegård er konge i Norge, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet og fortsetter:

- Min klient Geir Gudmundsen er utnevnt av kongen og sitter inntil han selv eller kongen annet bestemmer.

- Hva gjør Gudmundsen nå?

- Vi vil nå tenke gjennom saken fra vår side ut fra rapporten, og antar Hans Majestet gjør det samme, sier advokat John Christian Elden syrlig.

Under pressekonferansen i lokalene til Politidirektoratet i dag sa politidirektør Odd Reidar Humlegård også:

- John Reidar Nilsen fortsetter som konstituert politimester i Hordaland inntil et nytt politidistrikt er på plass.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård opplyste at stillingene som politimestere i de nye politidistriktene lyses ut torsdag.

Hordaland skal slås sammen med Sogn og Fjordane.

- Stillingene i de andre nye politidistriktene blir også utlyst. Gudmundsen blir fortsatt innbeordret til Politidirektoratet, også kan man kalle det hva man vil. Stillingen lyses ut, og jeg har forstått at han ikke har noen intensjon om å søke på den, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.