Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukjent brannårsak i Flekkefjord

Fortsatt alvorlig for polakk (48).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken til brannen i Flekkefjord der en polsk fabrikkarbeider (43) omkom og en 48-åring ble alvorlig skadd lørdag, var søndag fortsatt ukjent.

Brannteknikerne begynte sine undersøkelser lørdag, men ble ikke ferdige med arbeidet søndag.

- Teknikerne har vært på tomta i dag, men kom ikke ordentlig i gang med de siste undersøkelsene. Vi prøver derfor igjen på mandag, sier politioverbetjent Øystein Grytten ved politiet i Flekkefjord til NTB.

Foreløpig vet etterforskerne ikke hvor eller hvorfor brannen, som kostet en polsk arbeider livet, startet.

Seks polske verftsarbeidere bodde i huset, og tre av dem var på jobb da brannen startet.


Det var ved 16.30-tiden lørdag at politiet fikk melding om brann i et hybelhus på Nedre Austad i Flekkefjord. En mann kom seg ut av bygget selv, mens en 48 år gammel mann måtte hentes ut av røykdykkere, og fikk kritiske brann- og røykskader.

Begge disse er innlagt ved Stavanger universitetssjukehus.

Alvorlig

Søndag kveld beskrives 48-åringens tilstand som alvorlig, men stabil.

- Han som kom seg ut av bygget på egen hånd ser ut til å bare ha lettere skader, sier Grytten.

En stund etter de to første beboerne kom seg ut, fant røykdykkere en tredje person i det brennende hybelhuset. Gjenoppliving ble forsøkt på mannen, en 43-årig maler fra Polen, men han ble lørdag kveld erklært død på Flekkefjord sykehus.

Hans familie i hjemlandet ble varslet lørdag. (NTB).

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling