Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukjent DNA-spor i Dereka-saken

Politiet har funnet biologisk materiale fra en ukjent person i huset der Dereka Rukan Mikula (16) ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dereka Rukan Mikula ble funnet drept natt til lørdag 15. mars i år. Ti dager seinere ble en 20 år gammel mann fra Son pågrepet og siktet for drapet, etter at DNA-spor og fingeravtrykk koblet ham til åstedet. 20-åringen har tidligere fortalt at han ikke husker noe fra drapshandlingen.

I dag tok saken en ny vending. Ifølge TV 2 har politiet funnet DNA-spor etter en ukjent person inne i huset. På en penn rett ved beinet til den drepte 16-åringen ble det funnet blod både fra offeret og biologisk materiale fra en ukjent person. Politiet har fått pennen analysert, og det biologiske materialet stammer ikke fra den siktede.

I tillegg ble det funnet DNA-spor fra en ukjent person på et fotoalbum og på et bilde som var revet i stykker.

Politiet mener likevel at den siktede 20-åringen var alene på åstedet. De har flere spor som knytter ham til drapet. Kriminalteknikere fant 20-åringens blod sammen med drapsofferets blod på åstedet. Det er funnet avtrykk av siktedes håndflate på en lysestake i leiligheten og det er funnet såleavtrykk i blodet ved den drepte. Politiet har ikke funnet skoene til 20-åringen, og mener han har kvittet seg med skoene etter drapet.

Den siktede 20-åringen ble varetektsfengslet for 12 nye uker i dag. 20-åringens forsvarer, Bjørn Hagen, har påkjært kjennelsen.

DREPT: Dereka Rukan Mikula (16).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media