Ukjent drama i kulissene: Ville fjerne Cappelen fra rettssalen

Eirik Jensen og Gjermund Cappelen skal igjen sitte sammen i fem måneder i tingrettens sal 250. Det ville gjerne Jensens forsvarere unngå.

ANKESAK: Tirsdag 28. august begynner ankesaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen i Borgarting lagmannsrett. Jensen var en av Norges mest anerkjente politimenn, men endte med å bli dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og narkotikasmugling i en av norgeshistoriens mest omtale rettssaker. Video: Nicolai Delebekk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var iskaldt da Eirik Jensen (61) og Gjermund Cappelen (51) møttes i Oslo tingrett i januar i fjor. De hadde ikke sett hverandre på over tre år den gangen, men utvekslet ingen blikk eller høfligheter.

Cappelen var tross alt mannen som i avhør hadde sluppet bomba om at han hadde fått hjelp av politioverbetjent Jensen med å smugle narkotika inn til Norge siden 1993. Eirik Jensen ble dømt for grov korrupsjon og for å ha medvirket til smugling av 13,9 tonn hasj mellom 2004 og 2013.

- Inhabil statsadvokat

Hasjbaronen Cappelen ble trodd. Eirik Jensens forklaring om at han ikke visste om den gigantiske hasjimporten ble ikke tillagt noe vekt av dommerne. Nå skal de møtes igjen i Oslo tingretts sal 250, der ankesaken holdes for Borgarting lagmannsrett.

Der blir opplegget akkurat det samme som i tingretten. Begge to er tiltalt og har fått satt av to uker til hver sin forklaring. Dagbladet vet imidlertid at Jensens forsvarere ønsket det helt annerledes.

Jensens forsvarere har anført at de mener statsadvokat Lars-Erik Alfheim er inhabil fordi han deltar i et aktorat mot Eirik Jensen, som er tiltalt av Spesialenheten. Dette er ikke behandlet av lagmannsretten, men dersom saken ankes videre til Høyesterett, kan saksbehandlingsfeil være et ankegrunnlag for Jensens advokater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer