Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukjent gjerningsmann fanget opp på overvåkningskamera ettersøkes i Brussel

Det melder den franske avisa Le Monde.

ETTERSØKES: Politiet ettersøker en ny gjerningsmann etter angrepet mot metroen i Brussel, ifølge den franske avisa Le Monde. På dette bildet, tatt tirsdag, ser man et stort politioppbud i området rundt metrostasjonen Maelbeek. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
ETTERSØKES: Politiet ettersøker en ny gjerningsmann etter angrepet mot metroen i Brussel, ifølge den franske avisa Le Monde. På dette bildet, tatt tirsdag, ser man et stort politioppbud i området rundt metrostasjonen Maelbeek. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet leter etter nok en gjerningsmann etter angrepet mot metroen i Brussel, ifølge den franske avisa Le Monde. Mannen skal ha blitt fanget opp av overvåkingskameraer på metroen.

METROSTASJONEN: Maelbeek Metrostasjon i Brussel ble rammet av et terrorangrep tirsdag morgen. Nå ettersøker politiet et ny gjerningsperson fanget opp på overvåkningskameraer sammen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
METROSTASJONEN: Maelbeek Metrostasjon i Brussel ble rammet av et terrorangrep tirsdag morgen. Nå ettersøker politiet et ny gjerningsperson fanget opp på overvåkningskameraer sammen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

Overvåkningsbildene viser at mannen har en stor bag med seg, og at han går sammen med Khalid El Bakraoui kort tid før angrepet ved metrostasjonen Maelbeek tirsdag, ifølge avisa.

Ifølge belgiske myndigheter sprengte Bakraoui seg selv om bord i et metrotog. Også den belgiske kringkasteren RTBF skriver om mannen på bildet. Ifølge kringkasteren er det imidlertid uklart om han er på frifot eller om han ble drept i angrepet.

En av nyhetsbyrået AFPs kilder sier at Bakraoui ble observert snakkende med en mann som ikke gikk inn i togvognen sammen med ham.

Mannen i hvitt Belgiske myndigheter har fra før av etterlyst en mann som ble fanget opp av videokameraer sammen med de to som sprengte seg selv på Brussel lufthavn samme dag. Mannen var iført hvit jakke og hatt på bildet.

De to selvmordsbomberne på flyplassen er ifølge belgiske myndigheter Khalid El Bakraouis bror Ibrahim og Najim Laachraou. Sistnevnte skal ha samarbeidet med Salah Abdeslam, som deltok i angrepet i Paris og ble pågrepet forrige uke.

Angrepene
• To eksplosjoner rammet avgangshallen i Brussel lufthavn Zaventem like før klokka 8 tirsdag morgen.

• Rundt klokka 9 ble metrostasjonen Maelbeek rammet av en eksplosjon. Stasjonen ligger i nærheten av EUs hovedkvarter.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

• Minst 31 mennesker ble drept i angrepene. I tillegg er over 270 såret, mange alvorlig.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!