Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukjent hår tilhørte politimann

HAUGESUND (NTB): Ett av hårstråene som ble funnet på Birgitte Tengs, tilhørte trolig en politimann opplyste en politiførstebetjent Ståle Finsal da han vitnet i drapssaken i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har i dag fått opplyst at et av hårene som til nå ikke har latt seg identifisere, antagelig tilhører en av våre teknikere, førstebetjent Leif Øren, opplyste Finsal.

Finsal forklarte også at han etter oppfordring fra aktor i saken, førstestatsadvokat Harald L. Grønlien, har bedt Rettsmedisinsk institutt om å undersøke hårstråene som til nå ikke har blitt identifisert.

Blodige hårstrå

Etter at Birgitte Tengs ble funnet drept 6. mai 1995, ble det blant annet funnet en del blodige hårstrå i hennes hender. En såkalt HLA-metode viste først at disse hårene ikke tilhørte Birgitte. Mer enn ett år senere viste en annen test at hårstråene likevel tilhørte den drepte.

Denne «hårtabben» resulterte i at politiet i mer enn ett år rettet etterforskningen sin inn mot at Birgittes drapsmann hadde vel 30 centimeter langt lyst hår. Finsal beklaget at dette blindpsoret ble fulgt så lenge.
 

Hele Norges coronakart