Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukjent heltinne angrep desperadoen

Kastet vekk magasinet.

Åstedet: Redningsmanskaper jobber på stedet etter at en desperadoen drepte seks og såret 19 mennesker på et politisk møte i Tucson, Arizona i USA.  Foto: AP
Åstedet: Redningsmanskaper jobber på stedet etter at en desperadoen drepte seks og såret 19 mennesker på et politisk møte i Tucson, Arizona i USA. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ukjent snarrådig kvinne har trolig æren for at ikke enda flere liv gikk tapt i skytedramaet i Tucson i USA.

I følge FBI-sjef Robert Mueller var attentatmannen Jarred Loughner bevæpnet med en 9 millimeter Glock automatpistol.

Han gikk fram til kongressrepresentant Gabrielle Giffords og skjøt henne i bakhodet før han begynte å skyte på andre mennesker som var samlet på det politiske møtet.

Angrep
I følge sherrif Clarence Dupnik i Pima fylke i Arizona hadde våpenet plass til 31 kuler i hvert magasin.

— Da han gikk tom for kuler i magasinet gikk en kvinne til aksjon. Hun grep fatt i det nye magasinet han prøvde å sette inn og kastet det av gårde så langt hun kunne, forteller Dupnik på pressekonferransen.

Basketak
Kvinnen skal allerede da ha vært truffet av ett av skuddene fra Loghners våpen. Det oppsto et basketak der de to ble liggende på bakken. Loghner skal raskt ha klart å få kontroll på kvinnen.
 
— Han hadde enda flere magasiner. Han plukket fram et nytt et og satte det i pistolen. Men heldigvis sviktet fjæra i dette magasinet og to menn fikk kastet seg over ham og holdt ham fast til politiet kom, sier sherrifen.

Kvinnen blir beskrevet som middelaldrende. Hennes identitet er ikke offentliggjort og sherrifen ville ikke si hvor alvorlig hun er skadet.

Sherrif: Pima County Sheriff Clarence Dupnik leder etterforskingen. Foto: EPA
Sherrif: Pima County Sheriff Clarence Dupnik leder etterforskingen. Foto: EPA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling