Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukjent islamist-gruppe truer USA med hellig krig

En til nå ukjent irakisk gruppe truer USAs president George W. Bush og hans regjering med hellig krig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trusselen ble fremsatt i et videoopptak som ble sendt på TV-stasjonen Al Arabiya, som har hovedkontor i Dubai, mandag.

- Bush, Rumsfeld og de som bestemmer i det «svarte hus» og i Pentagon... vi vil rokke på grunnen under deres føtter og vi vil sende en ild mot dere som bare Gud kan forhindre, kunngjorde en maskert mann på videoopptaket.

Mannen kaller gruppen for Salafist jihad gruppen.

Salafist er et uttrykk som sunnimuslimer bruker for å beskrive ønsket om å følge en streng fortolkning av islam.

- Amerika, dere har erklært krig mot Guds soldater... dere vil ikke ha sikkerhet eller fred i sinnet så lenge dere er hedninger og kjemper en krig mot islam og muslimer, fortsatte mannen som på opptaket sto midt i en gruppe maskerte menn bærende på våpen.

Gruppen lovet også å hevne arrestasjonene av muslimske ledere over hele verden, deriblant i Irak, den amerikanske Guantanamo-basen på Cuba, Marokko, Kenya, Egypt, Syria, Pakistan og India.

Gruppen bærer samme navn som er islamistisk gruppe som er mistenkt for å stå bak selvmordsangrep i Marokko i mai, men det er ingenting i kunngjøringen som tyder på at gruppene har forbindelse med hverandre.

(NTB)