Kidnapping i Oslo

Ukjent kidnappingsoffer fremdeles ikke funnet. Politiet er svært bekymret

Mann ble bortført fra Søndre Nordstrand i går morges.

YARIS: Politiet ønsker å komme i kontakt med folk som kan ha sett en Toyota Yaris med stjålne svenske skilter. Foto: Politiet
YARIS: Politiet ønsker å komme i kontakt med folk som kan ha sett en Toyota Yaris med stjålne svenske skilter. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet har fremdeles ikke funnet mannen som i går morges ble bortført på Ljan sør i Oslo. De er svært bekymret for det ukjente kidnappingsofferets sikkerhet.

- Vår førsteprioritet er å få klarlagt hvem dette er, og hans tilstand, at han er i god behold, sier politiførstebetjent Thor Martin Elton til Dagbladet.

- Vi jobber ut fra en verstefallsteori - at han befinner seg på et sted vi ikke vet noe om, sier han videre.

Tvunget inn i bil

Det var i 07-tida i går morges at flere vitner så en mann bli tvunget inn i en sølvfarget Toyota Yaris på en parkeringsplass i Herregårdsveien, ikke langt fra E18. To menn er pågrepet og siktet i saken, mens en tredje navngitt mann er etterlyst.

- Tror dere den etterlyste mannen befinner seg sammen med offeret?

- Det har vi ikke noen holdepunkter for å si. Vi har noen indikasjoner på hvor han har vært, men vet ikke hvem han har vært sammen med. Uansett vet han at vi ser etter ham, sier Elton.

Han opplyser at de to i arresten og den etterlyste alle er i 20-åra og begynnelsen av 30-åra, og tilhører et velkjent etablert kriminelt miljø. Politiet mener enda flere har vært involvert i bortføringen, men at de ikke kjenner identiteten på disse. De har heller ikke klarlagt noe motiv.

NÆR E18: Kidnappingen skjedde på en parkeringsplass i Herregårdsveien på Ljan, bare et steinkast fra E18. Grafikk: Politiet / Google Maps
NÆR E18: Kidnappingen skjedde på en parkeringsplass i Herregårdsveien på Ljan, bare et steinkast fra E18. Grafikk: Politiet / Google Maps Vis mer

- Miljøet er kjent for denne typen virksomhet, sier politiførstebetjenten.

Tror på oppklaring

Elton sier politiet har fått en del tips om bilen, som bar stjålne svenske kjennemerker med nummer LEZ 553. De har godt håp om å oppklare saken.

- Vi har god oversikt over miljøet, og har klart å nøste opp i tidligere saker. Vi håper dette er avklart i løpet av relativt kort tid, sier han.

De to pågrepne mennene har i dag sittet i avhør, men politiet vil ikke si noe om hva som kom fram der, av hensyn til etterforskningen.

Politiet har fått en del tips om hvor Yarisen har vært, og ønsker flere tips fra publikum.

19. september ble en mann banket opp og bortført på Mortensrud, ikke langt fra gårsdagens åsted.

- Vi ser ikke noen sammenheng mellom disse to sakene, sier Elton.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer