ETTERFORSKNING: Politiet etterforsker dødsfallet på Bjørndal for fullt. En drapssiktet mann i 30-åra har ikke ønsket å la seg avhøre. Den avdøde kvinnen er ennå ikke identifisert. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ETTERFORSKNING: Politiet etterforsker dødsfallet på Bjørndal for fullt. En drapssiktet mann i 30-åra har ikke ønsket å la seg avhøre. Den avdøde kvinnen er ennå ikke identifisert. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Drapssiktet på Bjørndal

Ukjent kvinne funnet død. Drapssiktet ville ikke bli avhørt

En mann i 30-åra er siktet for drap på en hittil ukjent kvinne på Bjørndal. Kvinnen skal bli obdusert i dag.

I går ettermiddag gikk alarmen om et mistenkelig dødsfall på Bjørndal i Oslo.

I løpet av torsdag kveld pågrep politiet en mann i 30-åra og siktet ham for drap på en kvinne som ble funnet død i en boligblokk i drabantbyen torsdag morgen.

Politiet har ingen formening om hvem kvinnen er, og det var flere forhold på stedet som gjorde at politiet så på dødsfallet som mistenkelig. Den siktede mannen ble pågrepet utenbys i går, og politiet ville da gjennomføre avhør med ham. Det har ennå ikke skjedd.

- Ønsket ikke avhør

BJØRNDAL: Politiinspektør Grete Metlid forteller om hvordan de har jobbet med det mistenkelige dødsfallet på Bjørndal i Oslo. Hun forteller også om pågripelsen av en mann som er siktet i saken. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer Vis mer

- Det ble ikke avhør i går, siktede ønsket ikke det. Vi håper å få til avhør i dag. Framstilling for fengsling blir først i morgen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til Dagbladet.

TV 2 at offeret og den siktede er naboer. Metlid bekrefter overfor Dagbladet at mannen bodde like i nærheten av åstedet.

Mannen har fått oppnevnt Mette Yvonne Larsen som forsvarer. Hun har ennå ikke besvart Dagbladets henvendelser fredag morgen.

Obduksjon i dag

Den avdøde kvinnen vil bli obdusert i løpet av dagen i dag. Politiet håper at det vil gi en sikker identitet.

BJØRNDAL: Politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall på Bjørndal. Dette vet vi. Video: Øistein Monsen. Reporter: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Politiet er sparsommelige med hva som førte til pågripelse av mannen i 30-åra, men opplyser at den var udramatisk. Mannen er ikke kjent for politiet fra før.

- Undersøkelsene startet med en bekymringsmelding fra en arbeidsgiver. Vi rykket ut til leiligheten og fant avdøde, som vi mener er en kvinne. Der var det også flere forhold som gjorde at vi anså dødsfallet som mistenkelig. Vi etterforsker det nå som et drap, sa Metlid på en pressekonferanse i går kveld.

Politiet har ingen formening om hvem kvinnen er, men Metlid sier de ikke utelukker at siktede og kvinnen har en relasjon. Det skal ikke være tegn til innbrudd i leiligheten.

Ønsker tips

Dersom noen har informasjon som kan være interessant, så ønsker politiet tips. De gikk tidlig ut og karakteriserte dødsfallet som mistenkelig på grunn av omstendighetene i leiligheten.

Metlid sier på pressekonferansen at de har en viss formening om når drapet har funnet sted, men vil ikke si noe mer detaljer om dette.

Naboer har fortalt til Dagbladet at de så kvinnen som skal ha bodd i leiligheten på tirsdag denne uka.

I går kveld pågikk undersøkelsene fortsatt for fullt på stedet. Politi og kriminalteknikere er bevæpnet. Politiet har satt opp telt utenfor leiligheten der kvinnen ble funnet død. Hele området er sperret av slik at ingen får innsyn til undersøkelsene som pågår.