MANDAL: En familie i Mandal er fortvilte etter at en fremmed mann gjentatte ganger sniker seg rundt huset og banker på vinduene. Med et viltkamera har de fanget mannen på kamera, men politiet har henlagt saken siden gjerningspersonen er ukjent. Video: privat. Vis mer

Ukjent mann terroriserer nabolag i Mandal: - Han banker på vinduene og skremmer barna på natta

Ifølge familien har han skremt og filmet døtrene deres. Politiet sier de ser alvorlig på saken som allerede er blitt henlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En familie i Mandal har den siste tida opplevd et ordentlig mareritt.

Først på seinhøsten i fjor fortalte en av døtrene i huset at hun hadde hørt lyder og banking utenfor huset seint på kvelden. Foreldrene trodde lenge det ikke var noe som foregikk, men like før påska i år, skjønte de at det var alvor.

- I begynnelsen av april, rundt 23.45 på kvelden, kom hun ene dattera vår løpende inn til oss. Det hadde vært noen ved vinduet på rommet hennes. Hun hørte forsiktig banking gjentatte ganger, og trodde først det var lillesøstera som tullet med henne, sier far i huset.

- Filmet henne fra utsiden

Men da den nå 18 år gamle dattera gikk bort til vinduet for å kikke, ble hun vettskremt.

- Hun så en hvit Iphone eller liknende. Noen filmet henne fra utsiden. Hun hoppet ut av vinduet og så da det var en mann med mørk hettegenser og treningsbukse. Det ble fullt kaos og hun løp etter ham, men han var for rask. Hun ropte etter ham at hun skulle ringe politiet. En nabo hørte det og så akkurat mannen løpe opp i heia for å gjemme seg. Han så ut som mannen med ljåen, med hetta trukket over hodet og ansiktet usynlig, sier hantil Dagbladet.

LUSKET: Huseieren gikk til innkjøp av viltkamera, som knipset blant annet dette bildet etter den dramatiske hendelsen i april. Foto: Privat
LUSKET: Huseieren gikk til innkjøp av viltkamera, som knipset blant annet dette bildet etter den dramatiske hendelsen i april. Foto: Privat Vis mer

Da skjønte også foreldrene at det var alvor. Døtrene på ti, tolv og 18 år var sikker på at de flere ganger hadde hørt lyder utenfor huset.

- Han banker på vinduene og skremmer barna på natta, sier mora.

Denne kvelden i april ble hele familien overbevist og redde. Samme kvelden som den dramatiske hendelsen, kom politiet og tok avhør av familien, og saken ble anmeldt. Mannen skal også ha lusket rundt i flere hager og ved vinduer andre steder i nabolaget.

Politiet ser alvorlig på saken

- Vi fikk inn en anmeldelse i april. Det var en utrykning til den adressen etter melding om den type forhold. Det har også vært to andre liknende saker i samme tidsrom i samme område. De tre hendelsene har skjedd innenfor en radius på cirka 500 meter, sier politiadvokat Liv Seland i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Saken ble henlagt med grunnlag ukjent gjerningsmann i juni.

- Vi ser alvorlig på dette og har gjort ganske mye jobb. Vi har avhørt vitner, blant annet de forskjellige involverte. Vi har forsøkt å sikre DNA og elektroniske spor uten å ha kommet nærmere. Vi har også patruljert i området, både uniformert og sivilt på kveld- og nattestid, uten at noen er blitt mistenkt, sier Seland.

Også overvåkningsbildene tatt med et viltkamera, som mora la ut på Facebook i går kveld, har politiet sittet på siden i april uten å ha klart å identifisere mannen.

HAR LETT: Flere naboer skal ha patruljert nabolaget i Mandal om natta, men har likevel ikke funnet ut hvem den ukjente «Skremmemannen» er. Her sniker han seg rundt husveggen hjemme hos familien. Foto: Privat
HAR LETT: Flere naboer skal ha patruljert nabolaget i Mandal om natta, men har likevel ikke funnet ut hvem den ukjente «Skremmemannen» er. Her sniker han seg rundt husveggen hjemme hos familien. Foto: Privat Vis mer

Nå håper den fortvilte familien at bildene kan bidra til en oppklaring.

- Når det har kommet ut i mediene, kan det være at det kommer ytterligere tips, og saken kan tas opp igjen hvis det kommer ny informasjon, sier Seland i politiet.

- Fullstendig unntakstilstand

Faren i huset er fortvilet over hva som har skjedd. Familien mener mannen har lusket rundt hos dem i omkring ett år. Han tror mannen har bilder av barna mens de sover.

- Det er veldig traumatiserende. Vi bruker ikke første etasje lenger, og det er fullstendig unntakstilstand, sier han.

Dagen etter den dramatiske hendelsen, gikk han til innkjøp av fire viltkameraer. De ble montert utenfor huset.

- To dager etter den dramatiske hendelsen, til omtrent samme tid 23.45, hører jeg en svisjjelyd. Bildene fra viltkameraene, som sendes som SMS, kom ikke, og jeg tenkte det ikke var noe. Seks minutter etter kommer SMS-en, jeg løp ut, men da var han langt borte, sier faren.

HØRTE LYDER: Faren var sikker på at han hørte lyder da mannen her snek seg inntil husveggen ved trampolina. Noen minutter etterpå kom bildene fra viltkameraet, som bekreftet mistanken. Foto: Privat
HØRTE LYDER: Faren var sikker på at han hørte lyder da mannen her snek seg inntil husveggen ved trampolina. Noen minutter etterpå kom bildene fra viltkameraet, som bekreftet mistanken. Foto: Privat Vis mer

Bildene og videoen tatt den kvelden, kan sees i denne saken. Forsinkelsen på viltkameraet gjorde at han ikke fikk konfrontert «Skremmemannen».

Politiet kom igjen og tok avhør.

- Lå på taket hos naboen

Også naboer har opplevd å bli oppsøkt av mannen.

- En nabo 300-400 meter lenger oppe i feltet har fortalt om en person oppe på taket på huset deres. Derfra har han sett ned et vindu på dattera som ligger og sover. Hun våknet og så rett opp i et lys, sier han.

Den ukjente mannen stakk igjen til skogs. Ifølge faren er han lett til beins og går med praktisk joggetøy. Buksa binder han til anklene.

- Vi er mange naboer som har gått sammen om natta med nattbriller og varmesøkende kameraer for å finne ut av dette. Det har ikke ført til noe. Vi var ute i flere måneder fra april til midten av juni. Han smyger seg fra hage til hage. Vi har observert ham flere ganger mellom 23.30 og 02.30, men vi har ikke vært på rett sted til rett tid. Han smetter unna hver gang, sier han.

Han sier at hendelsene har gått utover alt fra jobb til skole, og at hverdagen har blitt ødelagt. Da sommeren var på sitt lyseste, skal han ikke ha vært å se, men når høsten har kommet, skal han igjen ha blitt observert i nabolaget.

- Skremmer og vekker barna

- Det viste seg at han har vært der mange ganger gjennom lang tid, sier mora til Dagbladet.

- Alle døtrene våre kunne fortelle at de har hørt liknende lyder siden oktober eller november i fjor, sier hun.

De gjør nå alt de kan for å has på mannen, og ber de som kan ha tips om å komme med dette til politiet.

«Dette er hva barna våre jevnlig opplever om natten! En mann kommer og skremmer og vekker barna på nattestid. Han er 180 høy. Bruker str. 42-43 i sko. Lett på foten og rask til å løpe. Hvis noen drar kjensel, eller har noen opplysninger om hvem dette kan være, så vær så snill å ta kontakt. Han banker på vinduer og vegg for å skremme og vekke jentene», skrev hun i et innlegg på Facebook som i skrivende stund er delt over 2500 ganger.