Ukjent med «Hydroil»

Olje- og energiminister Einar Steensnæs var totalt ukjent med fusjonssamtalene mellom Hydro og Statoil før nyheten sprakk i media i går morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Da ble han informert av Statoils styreleder Jannik Lindbæk gjennom en telefonsamtale. Steensnæs liker dårlig at det igjen er rot og rykter rundt Statoil. Samtalene om det som ville blitt Norges desidert største selskap, har vært ført en kort tid mellom toppsjefene i Statoil og Hydro, Inge K. Hansen og Eivind Reiten. Men også styrelederne Jannik Lindbæk og Egil Myklebust har snakket sammen om saken, får Dagbladet bekreftet. Steensnæs gjør det klart at dersom det hadde vært seriøse samtaler med tanke på sammenslåing, skulle han som representant for hovedeieren i Statoil vært informert.

Bare prat

- Dette har bare vært uformelle og helt uforpliktende sonderinger innenfor rammen av det et selskap må kunne gjøre uten å binde seg opp. Det må være greit. Men hadde det dreid seg om forhandlinger, forutsetter jeg at de hadde kommet til eieren, sier Steensnæs til Dagbladet.

Irritert

- Dette er en type uformelle samtaler som det føres mye av i og mellom mange selskaper, men som ikke er forpliktende og derfor burde vært holdt fortrolige. Når slikt kommer ut, skaper det lett turbulens og uro som kan være skadelig for selskapene, sier Steensnæs. Han understreker at fusjonssamtaler mellom Statoil og Hydro er av en slik karakter at de må ha politisk ryggdekning. Styreleder Lindbæk så seg i går nødt til å offentliggjøre historien om fusjonssamtalene for å stoppe ryktene. - Av hensyn til markedet, Børsen og våre egne eiere valgte vi å gå ut og fortelle om dette, sier Lindbæk til Dagbladet.