Ukjent:  Selv om Petter J. Fjellstad er ukjent for de fleste, leverte han den beste avkastningen av samtlige nordiske forvaltere. Foto: Iván Kverme/FA
Ukjent: Selv om Petter J. Fjellstad er ukjent for de fleste, leverte han den beste avkastningen av samtlige nordiske forvaltere. Foto: Iván Kverme/FAVis mer

Ukjent norsk forvalter leverte best i Norden

- Trikset er å sitte selv om kursen begynner å gå, sier Petter J. Fjellstad til Finansavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Fra Zürich har Petter J. Fjellstad forvaltet Grand Haven Capital sammen med amerikaneren Gregory L. Kenausis siden 2006.

Finansavisen kan i dag fortelle at hedgefondet hans fikk en avkastning på imponerende 108,2 prosent i 2013. Ifølge HedgeNordic var det ingen andre nordiske forvaltere som leverte bedre avkastning.

- Mange av selskapene som eksploderte ut av blokken i fjor hadde vi eid i flere år. Trikset er å sitte selv om kursen begynner å gå, sier Fjellstad til Finansavisen.

Porteføljen består av små og mellomstore selskaper i Nord-Europa, og 8-10 kjerneinvesteringer utgjør to tredjedeler av forvaltningskapitalen.

- Alle er nervøse hele tiden, det er jeg også, men man må ikke tro at det er mulig å «time» markedet. Vi ser etter aksjer som har falt mye, og hvor vi tror det er mulig å gjenvinne verdiene. Deretter sitter vi i snitt på postene i to-tre år, avslutter Fjellstad.

Flere nyheter Norwegian-konflikten er avsluttet - aksjen hopper
Spetalen-selskap med britisk oppkjøp
O'Leary & Co leverer som ventet