Ukjent person tilstår Kristin-drapet på nettet

SKIEN (Dagbladet): Politiet sporer nå opp personen som på Internett har tilstått å ha tatt livet av Kristin Juel Johannessen (12) i Larvik. Spørsmålet er om tilståelsen er falsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi tar selvsagt meldingen alvorlig. Men det har skjedd før at folk har tilstått ting de ikke har gjort, sier politiinspektør Tove Nissen-Sollie i Larvik til Dagbladet.

Politiet tror fortsatt at rett mann er tatt for drapet: 54-åringen fra Sandefjord som har sittet i varetektsfengsel siden en snau uke etter drapet den 5. august.

Psykiater Nils Håvard Dahl tok det alvorlig da en anonym person skrev til et nettsted der folk snakker om mentale problemer. Vedkommende hevdet å hadde tatt livet av den tolv år gamle jenta, og led av samvittighetskvaler fordi en annen var arrestert.

- Jeg valgte å svare på en seriøs måte, sier Dahl til Dagbladet. Svaret kom i full offentlighet på nettet, og Dahl varslet politiet om saken.

Tove Nissen-Sollie benekter at det har foreligget andre tilståelser i Kristin-drapet, men etter det Dagbladet forstår har det kommet meldinger til politiet som har vært av en «merkelig» karakter.

Dahl tok i går vekk sitt svar til den ukjente personen.