Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukjent vitne forteller om Orderud-våpen

Privatetterforsker Tore Sandberg har funnet fram til et vitne som mener å vite hvor det ene drapsvåpenet fra Orderud gård ble dumpet.

ANDRE TEORIER: Privatetterforsker Tore Sandberg (midten) jobber for å få Veronica og Per Orderud frikjent for drapene. Til venstre Finn Abrahamsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
ANDRE TEORIER: Privatetterforsker Tore Sandberg (midten) jobber for å få Veronica og Per Orderud frikjent for drapene. Til venstre Finn Abrahamsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Allerede tidlig i etterforskningen fikk politiet informasjon om at ett eller flere av våpnene som ble brukt på Orderud gård, ble dumpet ut fra Storseisundbrua mellom Molde og Kristiansund.

Aldri bekreftet
Opplysningene ble aldri bekreftet, men Tore Sandberg mener nå å ha funnet denne delen av puslespillet.

- Min nå avdøde kamerat fortalte meg at det var her han kastet pakken han sa det var våpen i, sier den nå 33 år gamle mannen til VG.

Han hevder han var til stede da kameraten fikk betaling for frakten av pakken med drapsvåpenet, og mener å vite hvem som sørget for at det ble fraktet bort fra Østlandsområdet. Vitnet har ikke vært avhørt i saken tidligere.

Søk uten hell

Tore Sandberg, som prøver å få saken gjenopptatt på oppdrag for Per og Veronica Orderud, har foreløpig gjennomført tre søk med dykkere, uten resultat.

- Dette er et element vi bruker for å nøste oss fram til hvem det var som var i kårboligen under drapene, sier Sandberg til VG.

Privatetterforskerens teori er at det var Anne Orderud Paust som var hovedmålet og ikke Pers far, slik aktoratet har hevdet i retten.

På NRK Brennpunkt i forrige uke ble det antydet at motivet kan ha vært ekteparet Pausts oppdrag for etterretningstjenesten.

(NTB)

OPPDRAGSGIVER: Veronica Orderud har hyret inn privatetterforsker Tore Sandberg i jakten på nye bevis i Orderud-saken.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
OPPDRAGSGIVER: Veronica Orderud har hyret inn privatetterforsker Tore Sandberg i jakten på nye bevis i Orderud-saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media