Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukjent vitne så drapsofferet i diskusjon utenfor boligblokka

Lå stille på bakken fem minutter senere, forteller en annen.

LETER ETTER SPOR: Kriminalteknikere søker i formiddag gjennom avfallsrommet ved boligblokken like ved der drapsofferet ble funnet. Gjerningsvåpenet er blant gjenstandene som ikke er funnet. MMSfoto: Frank Karlsen/Dagbladet
LETER ETTER SPOR: Kriminalteknikere søker i formiddag gjennom avfallsrommet ved boligblokken like ved der drapsofferet ble funnet. Gjerningsvåpenet er blant gjenstandene som ikke er funnet. MMSfoto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Kongsvinger er svært interessert i å komme i kontakt med en kvinne som kan ha sett drapsofferet (18) minutter før han ble drept utenfor en boligblokk i Kongsvinger.

Til lokalavisen Glåmdalen forklarer kvinnen at hun så to unge menn gå i retning av boligblokka like ved stedet 18-åringen ble funnet natt til å går. Kvinnen skal ha gjenkjent den ene som den drepte 18-åringen.

Tre ukjente vitner
- Det så ut til at de stod og pratet ivrig eller diskuterte, sier kvinnen til lokalavisa. Observasjonen skal ha skjedd ved 00.45-tida, bare 35 minutter før den unge mannen ble funnet død utenfor blokka.

Et annet vitne lokalavisa har snakket med, sier at det ble sett en mann liggende på plenen 00.50, altså bare fem minutter etter 18-åringen angivelig diskuterte med en ukjent utenfor blokka. Opplysningene er helt nye for politiet.

Må melde seg snarest
- Vi er forbauset over at ingen av disse har meldt seg til politiet med sine observasjoner. Verken kvinnen som har sett de to diskutere eller vitnet som kan ha sett offeret ligge på plenen like etterpå har vært i kontakt med oss. Vi ber disse melde seg så fort som mulig, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl til Dagbladet.

Hun sier det samme selvsagt gjelder personen som skal ha diskutert med offeret utenfor boligblokka.

Ble trolig drept utenfor blokka
Hvis de nye vitneobservasjonene stemmer, kan det gi svært viktig informasjon om tidsromet da drapet skjedde. Frem til nå har politiet skaffet seg en god oversikt over 18-åringens bevegelser frem til rundt midnatt lørdag. Neste sikre observasjon skal være da han ble funnet klokka 01.20 av en mann som kom ut av oppgangen.

- Vi har fått et ganske godt bilde av hva han har foretatt seg i tidsrommet før midnatt. En rekke vitner er avhørt. Foreløpig er det ikke noe som tyder på at det er et annet åsted enn der han ble funnet, sier politiadvokat Dahl til Dagbladet.

Obduseres i dag

Politiet ikke formelt en sikker identitet på offeret før han er obdusert i dag. Alle de pårørende er heller ikke varslet. Derfor vil ikke navnet offentliggjøres foreløpig.

Ifølge politiadvokaten er det foreløpig ingen mistenkte i saken.

- Vi holder alle muligheter åpne, og etterforsker ikke opp mot noe spesielt miljø ennå, sier hun.

Det er usikkert om resultatene fra obduksjonen vil foreligge i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling