Uklar årsak til kollisjon mellom tog og taxi

Omstendighetene rundt togulykken der en person ble livstruende skadd i Skoppum torsdag, er foreløpig uklare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Ulykken skjedde da en maxitaxi krysset en usikret planovergang mellom Skoppum og Barkåker i 11-tiden torsdag. En 38 år gammel mann ble livstruende skadd i ulykken. Han var fredag formiddag fortsatt til intensivbehandling ved Ullevål sykehus i Oslo.

En mann i 30-årene slapp fra ulykken med moderate skader, og politiet vil avhøre mannen så snart tilstanden tillater det.

- Vi har foreløpig avhørt lokomotivføreren, og håper å få avhørt den skadde så fort som mulig. Før vi har snakket med begge parter, vil vi ikke kommentere hendelsesforløpet nærmere, opplyser politiadvokat Rina Stokke i Vestfold politidistrikt til NTB.

Teknikere fra ulykkesgruppa til Statens vegvesen, NSB og Jernbaneverket har foretatt åstedsundersøkelser, og Statens havarikommisjon har sikret seg ferdskriverne til både toget og taxien.

- Vi regner med å ha informasjon fra ferdskriverne om kjøretøyenes hastighet i løpet av fredag ettermiddag. Vi er nå i gang med en forundersøkelse og vil i den forbindelse undersøke ulykkesstedet i neste uke. Dersom forundersøkelsen viser noe graverende, som for eksempel at det er dårlig sikt til toglinjen, vil vi lage en full rapport, opplyser inspektør Johan Sverre Johansen i Statens havarikommisjon for transport.

Han understreker at undersøkelsene trolig blir mindre omfattende enn det som hadde vært tilfellet dersom planovergangen var sikret.

- Det er en vesentlig forskjell på sikrede og usikrede planoverganger. Ettersom det ikke er noen signalanlegg ved usikrede overganger, er det sjelden grunnlag for nærmere undersøkelser etter forundersøkelsen er avsluttet, sier Johansen.

(©NTB)