Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uklart alternativ

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Høyre oppsummerte stortingsåret i går under hovedparolen Norge trenger et politisk alternativ til den rødgrønne regjeringen. Høyres ambisjon er å være drivkraften i dette politiske alternativet, ble det sagt. Men partiledelsens begrunnelse for hvorfor landet trenger et alternativ, og konkretisering av hva det skal bestå i, var lite preget av kraft og driv. Erna Solberg var tilbakeholden med å kritisere regjeringen og nøyde seg med følgende oppfordring til de rødgrønne: Kom med forslagene, så skal vi legge fram alternativene.

• Hun bidro heller ikke til økte forventninger om et framtidig borgerlig samarbeid. Hun synes det er et bedre klima mellom Frp og Høyre, men bekreftet at det er en lang vei å gå. Avstanden er stor og kommer til å være der, sa hun. I går ble det illustrert av at Høyre går inn for økt arbeidsinnvandring mens Siv Jensen stadig blankpusser Frp\'s restriktive innvandringspolitikk.