Uklart hvem som etterfølger Kennedy

Senatsmandatet han hadde i nesten 50 år, er ledig etter senatorens død.

DØDE I GÅR: Senator Edward Kennedy har hatt senatsmandatet til Massachusetts i nærmere 50 år. Det er uklart hvem som blir hans etterfølger. Foto: FILE - In this April 7, 2006 file photo, Sen. Edward Kennedy, D-Mass. gestures while discussing his upcoming new book "America Back on Track", in his office on AP/SCANPIX
DØDE I GÅR: Senator Edward Kennedy har hatt senatsmandatet til Massachusetts i nærmere 50 år. Det er uklart hvem som blir hans etterfølger. Foto: FILE - In this April 7, 2006 file photo, Sen. Edward Kennedy, D-Mass. gestures while discussing his upcoming new book "America Back on Track", in his office on AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Senatsmandatet til Massachusetts, som Edward Kennedy hadde i nesten 50 år, er ledig etter senatorens død. Det er uklart hvem som fyller det, men det synes åpenbart at Kennedy-dynastiet ikke har en arvtaker.

Demokratene er svært ivrige etter å få valgt en etterfølger til Kennedy så snart som mulig, siden hans dødsfall betyr at de taper flertallet på 60 av 100 som de trenger for å stanse republikanske forsøk på å hindre at lovforslag blir vedtatt.

I henhold til valgloven i Massachusetts kan ikke guvernør Deval Patrick selv utpeke en etterfølger fram til neste valg, men han må utlyse et spesialvalg som må finne sted mellom 145 og 160 dager etter at plassen blir ledig.

Det betyr at det kan gå opp til fem måneder før en etterfølger tar plass på Kennedys benk i Senatet.

Før han døde, foreslo Kennedy selv at loven ble endret slik at guvernøren kunne utpeke en midlertidig senator.

I brevet til guvernøren sa han at delstaten ikke burde være uten den ene av sine to senatorer i så lenge som fem måneder.

Helsereformen

Men det som nok bekymret ham mest, var at hele arbeidet med helsereformen, både hans og president Barack Obamas hjerteprosjekt, kan bli forsinket om ikke Demokratene har flertall til å presse det igjennom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer