Uklart hvem som står bak Bhutto-angrepet

Pakistan-eksperter er usikre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hvem sto bak den blodige aksjonen mot tidligere statsminister Benazir Bhutto og hva får den å si for utviklingen i Pakistan?

Fagfolk NTB har snakket med, er usikre.

Minst 133 mennesker mistet livet da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta nær Bhuttos bilkortesje i Pakistans største by Karachi torsdag.

Fredag var Pakistan-kjennere usikre både på motivet for angrepet og på følgene det får.

- En umiddelbar reaksjon kan være å lure på om dette har tilknytning til talibangeriljaen i Afghanistan, sier forsker og antropolog Karin Ask ved Christian Michelsens institutt i Bergen til NTB.

- Men det er mer sannsynlig at det dreier seg om en spontan handling, mener hun.Spekulasjoner Ask påpekte fredag at situasjonen i Pakistan etter angrepet fortsatt er svært uklar og at spekulasjonene om hvem som står bak, går høyt. - Mange er nå på banen for å lage den store konspirasjonsteorien, framholder hun.

Ask påpeker også at president Pervez Musharraf har truet med å innføre unntakstilstand hvis situasjonen i Pakistan ser ut til å komme ut av kontroll foran valget på nyåret. - Men det betyr ikke nødvendigvis at soldatene vil bli sendt ut i gatene, tror hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer