PÅKJØRT OG DREPT  : Tirsdag ettermiddag ble Jeff Mwangi Kwirikia påkjørt og drept på fylkesvei 454 ved Dal. Politiet har nå siktet en 39-åring for å ha forvoldt en annen persons død ved uaktsomhet. Foto: BJØRN LANGSEM
PÅKJØRT OG DREPT : Tirsdag ettermiddag ble Jeff Mwangi Kwirikia påkjørt og drept på fylkesvei 454 ved Dal. Politiet har nå siktet en 39-åring for å ha forvoldt en annen persons død ved uaktsomhet. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

- Uklart hvem som var fører

Det sier advokaten til siktet 39-åring etter bildrapet på Dal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet) : Tirsdag formiddag ble Jeff Mwangi Kwirikia kjørt ned og drept på fylkesvei 454 på dal. Siden har Ullensaker-politiet drevet klappjakt på føreren av bilen.

I formiddag meldte en 39 år gammel mann seg for politet. Han hadde informasjon om hvor bilen sto plassert. På den oppgitte adressen fant politet en Citroen Berlingo med skader på fronten.

Bilen sto i garasjen til foreldrene til 39-åringen. Mannen er nå siktet for å ved uaktsomhet har forvoldt en annen persons død.

Siden 1445-tida har han vært til avhør på Gardermoen politistasjon. Avhørene er nå avsluttet.

Sliter med minnet
- Kortversjonen er at siktede har lite minne fra tirsdag morgen til i dag, sier mannens advokat, Jørund Lægland til Dagbladet i kveld.

- Hva skyldes dette?

- Jeg vet ikke sikkert hva dette skyldes. Han forklarer at han så skaden på bilen i dag sammen med kona si, og at han da meldte seg for politet.

- Det er på det rene at dette er 39-åringens bil og at denne bilen har skader som er forenlig med at den kan ha vært involvert i et uhell. Men det har ikke kommet fram noen sikre opplysninger om hvem som var fører av bilen.

Bilen skal ha blitt brukt av mannen i jobbsammenheng. Mannen pleide ifølge advokaten å oppbevare bilen i foreldrenes garasje.

Advokaten sier at han ikke kjenner til om det er flere personer som disponerer denne bilen.

Forklarte seg ikke om saken Lensmann i Ullensaker, Morten Huse, opplyser til Dagbladet i kveld at det har kommet lite ut av kveldens avhør.

- Han har ikke forklart seg om sakens realiteter. Dermed er vi ikke kommet nærmere noen konklusjon, sier han.

- Vet dere om andre personer har hatt tilgang på denne bilen?

- Det er ting vi vil undersøke, svarer Huse.

På spørsmål om mannnen samarbeider svarer Huse at den siktede mannen ikke har forklart seg om sakens realiteter.

- Jeg har ikke oversikt over årsaken til dette. Han er i en spesiell situasjon, han var preget når han kom til oss. Hva dette skyldes vil jeg ikke spekulere i. Vi fortsetter avhør i morgen, sier Huse til Dagbladet.

39-åringen vil bli holdt av politet over natta, før det skal ta en avgjørelse på om mannen varetektsfengsles i morgen.

SKADE: Teknikere fra politiet sjekker at stroppene som fester bilen til redningsbilen sitter skikkelig og ikke ødelegger for bevis. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
SKADE: Teknikere fra politiet sjekker at stroppene som fester bilen til redningsbilen sitter skikkelig og ikke ødelegger for bevis. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer