Uklart hvor mange som døde i Jenin

Israel vet ikke hvor mange palestinere som ble drept i flyktningleiren Jenin. Det er snakk om flere hundre «ofre», men uklart hvor mange som er drept og hvor mange såret, sa en talskvinne i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morges sa brigadegeneral Ron Kitrey til den israelske hærens kringkasting at «det ser ut til å være hundrevis av døde». Kitrey er hærens sjeftalsmann, men en talskvinne på lavere nivå sa senere fredag at Kitrey så ut til å ha forsnakket seg.

- Han mente ikke å si «døde», han mente «ofre», framholdt talskvinnen. Hun forklarte at i dette begrepet kan det ligge så vel drepte som sårede, og i en erklæring fra hæren het det at det ikke foreligger noen klare opplysninger om hvor mange som er drept.

Flyktningleiren Jenin ligger nord på Vestbredden, og har vært åsted for harde kamper etter at Israel innledet sin offensiv mot palestinerne 29. mars. Offensiven ble satt i gang etter en serie selvmordsangrep mot israelske mål.

  • En palestinsk firebarnsmor døde fredag etter at hun ble skutt av en snikskytter i byen Dahariya på Vestbredden. Det var ikke mulig å bringe kvinnen til sykehus, fordi israelerne nekter ambulanser å komme inn i Dahariya, fortalte naboene hennes.

    (NTB)