Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uklart motiv for drapet på Chi

Drapssiktede Reza Mahzoozi (53) har forklart seg forvirrende og usammenhengende om motivet for drapet på Chi Thi Mong Tran (14) i Moss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det han sier om motivet er såpass forvirrende og usammenhengende at vi ikke kan gå ut med det, sier etterforskningsleder Øivind Sveistrup til NTB.

53-åringen som lørdag tilsto drapet, satt i avhør fra klokken 12 til 19 søndag. Avhørene vil ikke bli gjenopptatt før etter påske, men Mahzoozi vil mandag, tirsdag eller onsdag bli framstilt for politilegen i Oslo.

- Legen skal gjøre en foreløpig undersøkelse av hans mentale helse.

Hensikten er å ta stilling til om han bør underlegges en full judisiell observasjon, sier Sveistrup.

Merkelig oppførsel

En judisiell observasjon skal i sin tur bringe på det rene om 53-åringen er strafferettslig utilregnelig.

Mahzoozis advokat Ellen Holager Andenæs støtter politiets vurdering, og mener det er flere ting som er merkelig ved klientens oppførsel. Dette er blant annet årsaken til at hun synes det er riktig at han nå skal undersøkes nærmere.

Hun peker på flukten som gikk med tog og buss blant annet til Oslo, Bergen og Skien hvor 53-åringen ble pågrepet ved en bussholdeplass.

- Det virker desperat, lite rasjonelt og helt uten plan. Det kan også være et utslag av ren fortvilelse, sier Holager Andenæs.

Rett mann

53-åringen var i et kort avhør lørdag og tilsto da å ha drept 14-åringen forrige søndag kveld. Obduksjonen har vist at jenta som ble funnet i hans leilighet onsdag formiddag, ble kvalt.

Holager Andenæs tror rett mann er tatt for barnedrapet.

- Vi har foreløpig ingen grunn til å tro at han ikke snakker sant når han tilstår, sier advokaten.

Hun har fått informasjon om hva klienten skal ha oppgitt som motiv for drapet, men vil ikke kommentere dette.

- Det er for uklart, sier hun.

Frykter ikke utvisning

Reza Mahzoozi ble lørdag flyttet til Moss hjelpefengsel. Dette ligger i selve politihuset i byen. Her foregår også avhørene, og her får den 53 år gamle drapsmannen legetilsyn.

- Han har det svært vondt, men er i de beste hender. Han får tilsyn av lege, og politiet er veldig oppmerksomme på hans psykiske tilstand, sier Holager Andenæs.

Hun sier at alle klientens tanker nå kretser omkring drapet på den vevre jenta. Andenæs viser til VG søndag der det slås fast at mannen som opprinnelig er fra Iran, trolig utvises fra Norge dersom han dømmes:

- Det er hans minste bekymring. Alt han tenker på er det han har gjort, sier Andenæs.

Mahzoozi samtykker til varetektsfengsling og blir fremstilt ved kontorforretning mandag. Politiet vil begjære ham varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!