Uklart når hestene kan forlate ulykkesferja

Sju konkurransehester er fremdeles sperret inne i ulykkesferga «Stena Nautica» i Varberg havn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hestene har stått bundet på dekket siden klokka 23 på søndag, to timer før «Stena Nautica» forlot Grenaa og fem og en halv time før Stena-skipet og frakteskipet «Joanna» kolliderte med hverandre i Kattegatt sør for Varberg dit «Nautica» skulle.

91 passasjerer og storparten av mannskapet på 37 ble evakuert, og last- og passasjerskipet ble trukket inn til Varberg mandag formiddag.

Fire av hestene tilhører den svenske konkurranserytteren Helena Lundbäck, mens de øvrige tre tilhører hennes onkel Lars Lundbäck. De er begge urolige for hestenes helse, at de får problemer med blodsirkulasjonen eller i verste fall såkalt transportsyke.

- Hestene er reisevante, men det er klart at dette er en helt spesiell situasjon for dem. Men de har ikke panikk, og er foreløpig rolige. Vi har løsnet litt på festene, og dyrene har fått vann og høy, sier Lars Lundbäck.

(NTB-TT)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer