Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uklart om anke i drapssak

Det er ennå uvisst om den 17 år gamle vietnameseren, som i Bryne herredsrett ble dømt til 10 års fengsel for delaktighet i drapet på Tom Halvorsen, kommer til å anke dommen til Gulating lagmannsrett. Ankefristen gikk ut tirsdag, men 17-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, har foreløpig bare sendt en betinget anke til Riksadvokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har med dette kastet ballen over til Riksadvokaten, sier advokat Elden til NTB. Vi har sendt en formell anke, men med den påtegning at hvis Riksadvokaten og påtalemyndigheten godtar dommen og den aktuelle straffeutmålingen, så vil vi se på ankespørsmålet på nytt. Blir dommen stående, godtar vi den, selv om vi er uenige i en del av de tingene som retten er kommet til, sier Elden.

Advokaten begrunner framgangsmåten med at 17-åringen ønsker å komme i en ordnet soningssituasjon. Han ønsker å få avsluttet saken, og ikke sitte ett år til i varetekt i påvente av at lagmann srettssaken kommer opp med ny usikkerhet omkring utfallet. Han er i en alder og utvikling hvor det viktigste for ham er å få en klarhet om framtiden sin. Han skal uansett sone for en god del forhold som han har erkjent, men han ønsker å komme inn i en soningshverdag som fungerer slik at han kan få en utdanning og utvikle seg, istedenfor å sitte ett år til i varetekt, forklarer Elden.

17-åringen har erkjent at han skjøt det andre skuddet mot Tom Halvorsen. De to andre hovedtiltalte ble i herredsretten på Bryne 18. mars dømt til lovens strengeste straff, 21 års, fengsel, for drapet på Tom Halvorsen. Begge anket dommen på stedet og vil få sin sak prøvd på nytt for Gulating lagmannsrett.

(NTB)