Uklart om arresterte nordmenn i Praha

Skjebnen til de fem nordmennene som tirsdag ble arrestert i forbindelse med demonstrasjonene i Praha, var natt til onsdag fortsatt uavklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tsjekkisk politi vil ikke gi noen opplysninger om de pågrepne, ifølge Anne Cathrine Vabø, som arbeider for INPEG, den tsjekkiske arrangørene av demonstrasjonen.

De fem arresterte kom til Praha sammen med en gruppe demonstranter fra Trøndelag, som har kontaktet advokat i Tsjekkia, opplyser Vabø. De vil ikke gå ut med hvem de arresterte er. Pågripelsen av de fem var sent i går kveld ennå ikke bekreftet av norske myndigheter.

Slapp unna

De fleste av de rundt 9.000 som marsjerte i protest mot globalisering og kapitalisme tok imidlertid avstand fra voldshandlingene.

De fem arresterte nordmennene skal ha sittet fredelig og blokkert en av veiene som leder fram til konferansesenteret da politiet plutselig slo til i 17-tiden.

Rundt 30 personer ble pågrepet samtidig, og bare én nordmenn kom seg unna, ifølge Vabø.

At de norske meddemonstrantene i Praha ikke har hørt noe fra de fem, skyldes ifølge gruppen Legal Observers at politiet har brutt regelen om å la de pågrepne få ta en telefonsamtale etter at de ble arrestert.

De norske medaksjonistene i Praha hadde heller ingen opplysninger om hvilken politistasjon de fem ble tatt med til.

(NTB)