Uklart om nordmenn var på svineinfluensaflyet

En person i Danmark er smittet.

SVINEINFLUENSARÅD: Plakater som dette henger på alle norske flyplasser etter at svineinfluensaen ble kjent. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
SVINEINFLUENSARÅD: Plakater som dette henger på alle norske flyplasser etter at svineinfluensaen ble kjent. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det er foreløpig uklart om det var noen nordmenn om bord i Continentals flight CO 122 fra New York til København onsdag. Det var dette flyet som hadde med seg svineinfluenaen til Skandinavia ettersom det var en syk person om bord.

Sjekker bare noen få
Mette Ebdrup i Sundhedsstyrelsen sier til Dagbladet at de så langt ikke kjenner til om det var nordmenn med Continental-flyet. Sundhedsstyrelsen vil heller ikke ta kontakt med alle passasjerene som var på flyet.
- Vi tar kun kontakt med passasjerene som satt på de to radene foran og bak den syke, sier hun.

Nå jobber de med å få kontakt med de aktuelle passasjerene. De andre som var om bord vil ikke få høre noe.
- Men blir de syke, skal de ta kontakt med legen sin, sier Ebdrup.

- Kunne like gjerne vært i Norge
Overlege Bjørn Gunnar Iversen ved Folkehelseinstituttet var ikke overrasket over tilfellet, og mener det bare var et tidsspørsmål før H1N1-smitten kom nærmere Norge.

- Det kunne like gjerne vært i Norge. At det var Danmark som fikk det først er bare tilfeldig, sier Iversen til Dagbladet, og legger til:

- Om det kommer hit i morgen, overmorgen eller to uker er umulig å si, sier Larsen. Dette øker ikke beredskapsnivået i Norge, som han opplyser «allerede er høyt».

Den syke dansken ble smittet i New York, og ankom Danmarks lufthavn Kastrup med Continentals direktefly CO122N 29. april. Senere på kvelden oppsøkte vedkomne sykehus, med vond hals, hoste og muskelsmerter. Han eller hun isoleres fram til 6. mai.

Myndighetene frykter at flere passasjerer om bord det samme flyet kan være smittet.

Var du om bord Continental-flyet fra Newark som landet på Kastrup 07.35 29. april? Kontakt oss på sms 2400, telefon 24 00 00 00 eller epost 2400@db.no.