Uklok strategi

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sentrale SV-ere begynner å rasle med sablene lenge før sabelraslingens tid. Den frittalende transportgeneral og sentralstyremedlem Per Østvold ga i går uttrykk for at et dårligere valgresultat enn det SV fikk for fire år siden kan føre til at SV ikke lenger ser seg tjent med regjeringsdeltakelse. Vi er ikke i tvil om at slike vurderinger vil bli gjort på kammerset dersom valgresultatet blir svært dårlig. Men å si det i store bokstaver før valget, er neppe en klok strategi. Tanken er åpenbart å mobilisere SV-velgere som sitter på gjerdet eller vakler i sin sympati. Arbeiderpartiet har tidligere klart å mobilisere sine velgere ved å minne sine sympatisører om at bare en stemme på Ap vil gi en Ap-regjering. Men Ap er nå en gang noe annet enn SV.

I SVs tilfelle vil et slikt budskap bare skyve sympatisører over til andre partier. Hvis partiet antyder at det vil vegre å delta i regjering, vil den logiske slutning for mange velgere være at en stemme til SV fort kan være en bortkastet stemme. SV bør vente med slike trusler til partiet er i intense budsjettforhandlinger etter en eventuell valgseier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer