- Uklokt å legge fram datalagringsdirektivet nå

Full DLD-strid dagen før dagen.

STERKT UENIGE: Det er uklokt å presse gjennom et vedtak om datalagringsdirektivet nå, mener de fem politikere (f.v.) Knut Arild Hareide (KrF), Bård Hoksrud (Frp), Hallgeir Langeland (SV), Geir Pollestad (Sp) og Helge Solum Larsen (V). Foto: Heiko Junge / Scanpix
STERKT UENIGE: Det er uklokt å presse gjennom et vedtak om datalagringsdirektivet nå, mener de fem politikere (f.v.) Knut Arild Hareide (KrF), Bård Hoksrud (Frp), Hallgeir Langeland (SV), Geir Pollestad (Sp) og Helge Solum Larsen (V). Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet mener det er uklokt av Arbeiderpartiet å presse fram et vedtak om datalagringsdirektivet allerede nå.

Hallgeir H. Langeland (SV) synes det er merkelig og uproft av Ap.

Langeland og Geir Pollestad (Sp) bekrefter at deres statsråder vil ta dissens når saken behandles i statsråd, trolig fredag. Denne dissensen ble varslet allerede i regjeringserklæringen fra Soria Moria.

Torsdag ettermiddag samlet talsmenn fra SV, Sp, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Venstre seg for å vise at de fem partiene utgjør nei-partiene til datalagringsdirektivet.

- Ikke gode nok svar - Vi har ikke fått gode nok svar. Det er uklokt å presse gjennom et vedtak om datalagringsdirektivet nå, sier Langeland og Pollestad (Sp), og får støtte av Knut Arild Hareide (KrF), Bård Hoksrud (Frp) og Helge Solum Larsen (V).

Budskapet fra de fem er at direktivet ikke bør behandles før EU er ferdig med sin evaluering og eventuelle revidering av direktivet.

- Vi er allerede langt på overtid, noen måneder til betyr ikke så mye. Stortinget vil uansett måtte ha en bred behandling av saken, sier Pollestad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer