- Uklokt av Fagforbundet

LO-topper mener forslaget om ny LO-kongress åpnet for spekulasjoner om kamp om ledervervet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

YOUNGSTORGET/OSLO (Dagbladet.no): Flere LO-topper gikk hardt ut mot Jan Davidsens forslag om ekstraordinær LO-kongress på vei inn til dagens sekretariatsmøte i LO. 

Ifølge NTB er det besluttet å ikke avholde en ekstra kongress.

- Åpner for spekulasjoner

På vei inn til sekretariatsmøte avviser leder i Fengsels- og friomsorgsforbundet, Geir Bjørkli, kontant muligheten for ekstraordinær kongress. Han mener det er «uklokt» - og stiller seg uforstående til hvilken hensikt det skal ha.

- Er det Jan Davidsen og Fagforbundets behov for å feste grep om LO, og kampen om ledervervet som ligger bak?

- Ja, det er naturlig at disse spekulasjonene oppstår, men nå trenger vi å samle oss, sier Bjørkli til Dagbladet.no.

Jan Davidsen har ikke vært tilgjengelig for kommentar i dag.

Står igjen alene

<strong><b>HARDT UT MOT DAVIDSEN:</strong></b> LO-toppene Geir Bjørkli (t.v.) og Turid Lilleheie mener Jan Davidsens forslag om ekstraordinær LO-kongress var lite samlende for fagbevegelsen. Illustrasjon: Scanpix
HARDT UT MOT DAVIDSEN: LO-toppene Geir Bjørkli (t.v.) og Turid Lilleheie mener Jan Davidsens forslag om ekstraordinær LO-kongress var lite samlende for fagbevegelsen. Illustrasjon: Scanpix Vis mer

Allerede onsdag i forrige uke skrev Dagbladet at Vallas støttespillere truet med å kreve ny LO-kongress, dersom Valla ble presset ut som LO-leder.

Nå ser det ut til at Vallas støttespillere står igjen alene.

På vei inn til dagens møte gjentar sekretariatsmedlemmene sin motstand mot forslaget fra Fagforbundet og Vallas tidligere støttespillere.

- Det skal ikke avholdes en ekstraordinær kongress, sier leder i Norsk Tjenestemannslag Turid Lilleheie til Dagbladet.no.

- Videre sammen

Hun har ikke diskutert spørsmålet med forslagsstiller Jan Davidsen, men hun maner til samhold i LO etter at LO-leder Gerd-Liv Valla gikk av på fredag etter konflikten med Ingunn Yssen og den knusende granskningsrapporten.

- Nå skal vi gå videre og stå sammen i forkant av lønnsoppgjøret og spørsmål om pensjonsreformen, sier Lilleheie til Dagbladet.no.

Leder i Fellesforbundet, Kjell Bjørndalen var svært ordknapp og avventende da han passerte journalister og fotografer som hadde tatt oppstilling utenfor Folkets Hus.

- Uklokt av Fagforbundet

- Vi får se, sa Bjørndalen da han forsvant inn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer