Uklokt besøk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Jan Petersen reiste i natt til Israel for å besøke statsminister Ariel Sharon. Det burde han ikke gjort. Men når han først er der, bør han i klartekst fortelle hva Norge mener om det israelske vedtaket om å kvitte seg med palestinernes president Yassir Arafat.

Sharon har gjort det klart at han ikke vil møte noen utenlandske regjeringssjefer eller ministrer som også skal besøke Arafat. For å unngå diplomatiske forviklinger gjennomfører EU og andre nasjoner to etterfølgende besøk til det hellige land i stedet for ett. På den måten får de også møtt Arafat. Det er en praktisk måte å løse problemet på, men spørsmålet er hvor lurt det er å gi etter for Sharons egenmektige krav.

  • Utenriksminister Petersen skal etter planen besøke de palestinske lederne seinere i høst. Uansett hva man mener om Yassir Arafat, er det bred enighet i Norge og andre land om at han verken må deporteres eller myrdes. I denne saken bør vi gi palestinerne vår fulle støtte. Den beste støtten ville vært å besøke palestinerne først og Ariel Sharon etterpå.