Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uklokt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Oslos mektige kinodirektør, Ingeborg Moræus Hanssen, er en uforferdet våpendrager mot rå vold på film, og taler rett som det er både festivaljuryer, Statens filmtilsyn og filmmiljøets egne fagfolk midt imot når hun avviser filmer hun personlig ikke kan fordra. Avgjørelsene skal vi diskutere og kritisere, men sensur er det ikke.
  • Problemet med kinodirektørens praktisering av redaktøransvaret, som nå har medført at den serbiske filmen «Savior» ikke blir vist i Oslo, er selvfølgelig at hun redigerer en monopolbedrift. Vi stiller altså ikke spørsmål ved hennes formelle rett til å redigere kinotilbudet i Oslo. Derimot tviler vi sterkt på klokskapen i å refusere en film som handler om en serbisk soldat i krigen på Balkan, med begrunnelse i den pågående krigen og filmens råhet. Det er en uforstandig redaktør som ikke kjenner sitt ansvar for å la mangfoldet komme til orde. Nettopp i krigstid.