Ukontrollert lekkasje ved Langesund

Stort oljeflak observert. - Dette fryktet jeg, sier Bamble-ordfører Jon Pieter Flølo.

OLJESØL: Det er hardt vær ved Langesund i kveld. IUA-utvalget rykker ut, og forteller at det er en ukontrollert  lekkasje. Foto: Per Flåthe
OLJESØL: Det er hardt vær ved Langesund i kveld. IUA-utvalget rykker ut, og forteller at det er en ukontrollert lekkasje. Foto: Per Flåthe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LANGESUND/OSLO (Dagbladet): I kveld kom det flere meldinger fra flere som hadde observert store oljeflak som angivelig skulle ha kommet fra skandaleskipet Full City.

Tidligere i kveld uttalte kommunikasjonsansvarlig i Interkommunalt Utvalg mot Akutt forurensing(IUA), Vivi Sævik, at havaristen hadde hatt en ukontrollert lekkasje, og at de hadde fått meldinger om et stort flak.

- Det viste seg å være et minimalt utslipp etter at en lense ble slitt. Årsaken til det er at det blåste hardt i området, sier Sævik.

Hun vil ikke kommentere lensenes kvalitet overfor Dagbladet.

- Dette fryktet jegBamble-ordfører Jon Pieter Flølo sto og så på oljeflaket som strekker seg fra havaristen Full City til Steinvika i Langesund seg inn i fjæra.

-Dette fryktet jeg. Men jeg trodde faktisk at de hadde sikret skipet, sier Bambleordfører Jon Pieter Flølo.

Under et lokalt kulturarrangement fikk han beskjed av Dagbladet om at nytt oljeflak var på vei mot kystbyen. Han kastet seg straks i bilen for å sjekke.

-Jeg har hele tiden pekt på farene, og ikke minst at vinden her kan være et problem. Hadde de holdt trykket opp kunne kanskje dette vært unngått, sier Flølo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer