Ukontrollert lekkasje ved Langesund

Stort oljeflak observert. - Dette fryktet jeg, sier Bamble-ordfører Jon Pieter Flølo.

OLJESØL: Det er hardt vær ved Langesund i kveld. IUA-utvalget rykker ut, og forteller at det er en ukontrollert  lekkasje. Foto: Per Flåthe
OLJESØL: Det er hardt vær ved Langesund i kveld. IUA-utvalget rykker ut, og forteller at det er en ukontrollert lekkasje. Foto: Per FlåtheVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LANGESUND/OSLO (Dagbladet): I kveld kom det flere meldinger fra flere som hadde observert store oljeflak som angivelig skulle ha kommet fra skandaleskipet Full City.

Tidligere i kveld uttalte kommunikasjonsansvarlig i Interkommunalt Utvalg mot Akutt forurensing(IUA), Vivi Sævik, at havaristen hadde hatt en ukontrollert lekkasje, og at de hadde fått meldinger om et stort flak.

- Det viste seg å være et minimalt utslipp etter at en lense ble slitt. Årsaken til det er at det blåste hardt i området, sier Sævik.

Hun vil ikke kommentere lensenes kvalitet overfor Dagbladet.

- Dette fryktet jeg
Bamble-ordfører Jon Pieter Flølo sto og så på oljeflaket som strekker seg fra havaristen Full City til Steinvika i Langesund seg inn i fjæra.

-Dette fryktet jeg. Men jeg trodde faktisk at de hadde sikret skipet, sier Bambleordfører Jon Pieter Flølo.

Under et lokalt kulturarrangement fikk han beskjed av Dagbladet om at nytt oljeflak var på vei mot kystbyen. Han kastet seg straks i bilen for å sjekke.

-Jeg har hele tiden pekt på farene, og ikke minst at vinden her kan være et problem. Hadde de holdt trykket opp kunne kanskje dette vært unngått, sier Flølo.

RASENDE: - Jeg trodde faktisk de hadde sikret skipet, raser en skuffet Bamle-ordfører Jan Pieter Flølo. Foto: Per Flåthe
RASENDE: - Jeg trodde faktisk de hadde sikret skipet, raser en skuffet Bamle-ordfører Jan Pieter Flølo. Foto: Per Flåthe Vis mer

- Kan brekke i to
Han lurer på om skipet kan trekkes av grunnen ved Såstein mandag morgen, slik planen er.

Dagbladets kilder i opprydningarbeidet forteller at det å trekke skipet av grunnen nå er et kappløp med tiden da det fryktes at det kan brekke i to.

Informasjonsdirektør Ola Stenvaagnes i Kystverket avdramatiserer situasjonen, og sier at dårlig vær er årsak i at en av lensene har slitt seg.

- Det har ført til at få liter har kommet ut. Vi har full kontroll, sier Stenvaagnes til Dagbladet, som sier det er snakk om ei lita stripe.

- Det er snakk om maksimalt 100 liter olje. Vi har to båter som ligger med utstyr og samler inn olja, men det er snakk om veldig lite olje.

Han avviser at det er noen fare for at skipet skal brekke i to.

En båt kjemper mot oljesølet. Foto: Per Flåthe
En båt kjemper mot oljesølet. Foto: Per Flåthe Vis mer