Ukontrollerte skogbranner i Australia

Skogbranner raser i Australia og mange bolighus er gått opp i røyk. Vinden fører ilden i retning Sydney som er innhyllet av tjukk røyk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tettsteder ble evakuert og veier og jernbanelinjer stengt i delstaten New South Wales. Vind på opptil 25 sekundmeter i kastene gjorde at ilden spredte seg raskt.

Det var tirsdag registrert rundt 70 små og store brannsteder i delstaten. Enkelte steder sto flammene mer enn 30 meter til værs.

Vinden førte ilden i retning Sydney, og en talsmann for myndighetene sa han fryktet en gjentakelse av den såkalte svarte fredagen i 1994, da fire mennesker mistet livet under lignende forhold. Situasjonen ble betegnet som meget alvorlig.

Rundt 5.000 brannmenn med støtte av helikoptre og vannbombefly kjempet en fortvilet kamp mot flammene. Ingen skal ha mistet livet i brannene.

(NTB)

SLÅSS MED FLAMMENE: Brannfolkene forsøker å hindre flammene å spre seg inn til storbyen Sydney. Her kjemper de mot brannen i Glenbrook i utkanten av millionbyen.
<B>ENORMT OMFANG: Over 5000 brannfolk er kalt ut i tjeneste i julehøytida. Flere titalls hjem er ødelagt og store skogområder står i brann.
<B>INNHYLLET AV RØYK: Tommy Tjun lar ikke flammene utenfor byen hindre ham i å teste julefisket ved Sydney-havna.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer