OVERTATT: Prorussiske opprørere på et av kjøretøyene de overtok i den østukrainske byen Kramatorsk onsdag. Bak på vogna vaier et russisk flagg. Foto: MARKS LEVIN / REUTERS / NTB SCANPIX
OVERTATT: Prorussiske opprørere på et av kjøretøyene de overtok i den østukrainske byen Kramatorsk onsdag. Bak på vogna vaier et russisk flagg. Foto: MARKS LEVIN / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Ukraina: - Har tatt tilbake pansrede kjøretøy

Ble tatt av prorussiske demonstranter tidligere i uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ukrainske myndigheter sier de har tatt tilbake to av de seks stridsvognene som ble tatt av prorussiske opprørere i demonstrasjoner tidligere denne uken.

Ifølge det ukrainske forsvarsmyndigheter skal ingen ha blitt såret i det de kaller en spesialoperasjon.

- To av kjøretøyene som ble overtatt i onsdagens opptøyer, er tatt tilbake, sier departementet i en uttalelse.

Torsdagens inngåtte avtale mellom Ukraina og Russland om at de prorussiske gruppene må gi fra seg våpnene, har likevel ikke blitt respektert av opprørerne selv. De uttaler at de ikke vil gi seg før myndighetene i Kiev har gått av.

Den russiske EU-utsendingen Vladimir Tsjizov kom også med kritikk av de nye makthaverne i Ukraina, da han uttalte at Kiev hadde misforstått innholdet i torsdagens avtale.

- De tror at avtalen bare gjelder den østlige og den sørlige delen av landet. Men i hovedstaden er visst alt tillatt, inkludert okkupasjonen av Uavhengighetsplassen, sa Tsjizov til den russiske TV-kanalen Rossija-24.

(NTB)