Ukraina bekrefter at flyet ble skutt ned av rakett: - Nedskytingen kan være en krigsforbrytelse

FNs høykommisær krever etterforskning av krigsforbrytelse.

SKUTT NED: MH17 ble skutt ned av en rakett, heter det i en offisiell uttalelse fra ukrainske myndigheter i dag. Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin
SKUTT NED: MH17 ble skutt ned av en rakett, heter det i en offisiell uttalelse fra ukrainske myndigheter i dag. Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kilder i europeisk luftfartssikkerhet sa i går at de svarte boksene viser at MH17 ble skutt ned av en rakett. Dette bekrefter ukrainske myndigheter i en ofisiell uttalelse i ettermiddag, skriver blant annet Wall Street Journal (krever innlogging).

- Flyet ble ødelagt av en massiv eksplosjon forårsaket av splinter fra en rakett, heter det i uttalelsen fra Ukraina, ifølge avisa.

Krigsforbrytelse Ukraina og USA har for lengst konkludert med at flyet ble skutt ned av russiske separatister øst i Ukraina ved hjelp av et såkalt Buk-missilsystem, og at nedskytingen av Malaysia Airlines-passasjerflyet på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur trolig var en feiltakelse.

Nå har de data fra de svarte boksene til å underbygge påstandene. FNs høykommisær for menneskerettigheter, Navi Pillay, mener nedskytingen kan være en krigsforbrytelse.

- Dette bruddet på internasjonal rett, på bakgrunn av det som har kommet fram, kan være en krigsforbtyelse, sier hun, ifølge NBC News.

Hun mener en nøye, uavhengig og internasjonal etterforskning må til for å finne ut av alle omstendighetene, samt etterforske om nedskytingen kan regnes som krigsforbrytelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer