Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ukraina for farlig for missene

Miss Norway Anne Mette Tveiten (23) var en av ti finalister som forlot Miss Europe-kåringen i Kiev fire dager før finalen. Dårlig sikkerhetsopplegg og innkvartering gjorde at den norske ambassaden valgte å sende henne hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og BØRRE O. HAUGLI

- Det var helt fryktelig, sier Anne Mette Tveiten. - Det hadde vært veldig gøy å vært med på finalen, men siden ambassaden mente det var tryggest at jeg forlot Kiev, valgte jeg å gjøre det, sier hun.

Sanatorium

Seint i går kveld kom hun hjem fra den ukrainske hovedstaden Kiev. Også de andre nordiske jentene ble sendt hjem av sine ambassader.

Finalistene var innkvartert på et gammelt sanatorium, og sikkerhetsopplegget var ikke av det beste. Arrangørene forlangte blant annet at flere av jentene måtte innfinne seg på nattklubber etter hard jobbing gjennom hele dagen. Maten skal ha vært dårlig og flere av deltagerne hadde ikke spist på flere dager.

- Jentene ble utsatt for uautorisert personell, som kom med forslag og trusler. Det ble oppfattet som skremmende. Vi kontaktet den norske ambassaden, som igjen sjekket med arrangørene, sier Geir Killingland i Norsk Talentbyrå, som er ansvarlig for den norske deltakeren.

Erfaren miss

Anne Mette Tveiten har vært Miss Norway siden september i fjor, og har siden da vært med på flere internasjonale konkurranser, blant annet i Las Vegas og Singapore. Men hun har aldri opplevd noe liknende.

- Det virker ikke som om Øst-Europa er moden for denne typen arrangementer ennå, sier Geir Killingland.