Ukraina har gjort opp gassgjeld med Russland

To dager før Russland ville kutte gassleveransen igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland har igjen truet med å kutte gassleveransene til Ukraina på grunn av manglende betaling. Men to dager før fristens ble regningen betalt.

- Ukrainske Naftogaz har betalt fullt ut for februarleveransene av gass, het det i en pressemelding fra russiske Gazprom torsdag.

Russlands statsminister Vladimir Putin hadde tidligere truet med å stanse gassleveransene til Ukraina om ikke ukrainerne betalte det de skyldte innen 7. mars.

En slik stengning kunne også komme til å berøre gass som passerer gjennom Ukraina på vei til kunder vest i Europa, sa den russiske statsministeren på et regjeringsmøte torsdag. Han viste til «arrestasjoner og politiaksjoner» som bakgrunn for trusselen.

Væpnede og maskerte ukrainske sikkerhetsagenter trengte onsdag inn i hovedkvarteret til det statlige gasselskapet Naftogaz i sentrum av Ukrainas hovedstad Kiev.

Samtidig varslet Naftogaz at det har betalt et beløp tilsvarende 2,2 milliarder kroner til russiske Gazprom. Putin fryktet at aksjonene i Kiev skulle føre til at pengene fra Naftogaz ikke kom fram, men dette viste seg senere å ikke bli noe problem.

I januar i år førte en betalingskrangel mellom Russland og Ukraina til store forstyrrelser i gassleveransene til Europa.

(NTB)