Ukraina innfører ensidig våpenhvile fredag

En ukes våpenhvile mot de prorussiske separatistene.

VÅPENHVILE: President Petro Porosjenko har inngått en ukes våpenhvile med de prorussiske separatistene.  Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
VÅPENHVILE: President Petro Porosjenko har inngått en ukes våpenhvile med de prorussiske separatistene. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ukraina president Petro Porosjenko innfører ensidig våpenhvile i kampen mot de prorussiske separatistene. Våpenhvilen trer i kraft fredag og skal vare en uke.

Ukrainas president Petro Porosjenko varslet den midlertidige våpenhvilen allerede onsdag, men i dagene etter har det rast harde kamper øst i landet. Fredag kveld kunngjorde imidlertid innenriksdepartementet i landet at våpenhvilen trer i kraft.

- Våpenhvilen trer i kraft fredag og varer fram til fredag 27. juni. I denne perioden vil ukrainske styrker bare åpne ild hvis de selv blir beskutt av separatistene, sier Porosjenko i en uttalelse på departementets nettsider.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer