New York Times:

Ukraina innrømmer angrep i Russland

Ukraina skal ha gjennomført flere angrep med droner mot flere militærbaser i Russland, melder New York Times. Avisa siterer en høytstående ukrainsk tjenestemann.

RUSSLAND: 5. desember ble det meldt om en eksplosjon ved eller på Engels flybase i Saratov-regionen i Russland. Det er rundt 46 mil i luftlinje fra grensa til Ukraina. Video: Planet Labs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld innrømmer en høytstående ukrainsk tjenestemann overfor New York Times at Ukraina står bak et droneangrep mot militærbaser i Russland.

Angrepet skal ha blitt utført med droner, som skal ha blitt sluppet fra ukrainsk territorie.

Russiske myndigheter har ifølge The Wall Street Journal uttalt at minst tre personer ble drept og seks såret i angrepet.

New York Times skriver at angrepet signaliserer at Ukraina nå er mer villige til å angripe militærbaser «i hjertet av Russland». Avisa skriver også at Ukraina viser at de har mulighet til å angripe mål langt unna.

Mandag morgen ble det rapportert om en eksplosjon ved eller på Engels flybase i Saratov-regionen i Russland. Ifølge Faktisk bekrefter to overvåkningsvideoer fra boligblokker i området, at det har skjedd en eksplosjon. Engels flybase i Saratov-regionen er ca. 46 mil i luftlinje fra den ukrainske grensa.

ANGREP: En høytstående ukrainsk myndighetsperson uttaler at Ukraina står bak angrepet mot russiske militærbaser. Foto: Planet Labs
ANGREP: En høytstående ukrainsk myndighetsperson uttaler at Ukraina står bak angrepet mot russiske militærbaser. Foto: Planet Labs Vis mer

Anklaget Ukraina

I etterkant av eksplosjonene anklaget Russland Ukraina for å stå bak angrepet.

I en pressemelding uttalte det russiske forsvarsdepartementet at ukrainerne angrep Djagilevo-flyplassen i Rjazan-regionen og Engels-flyplassen i Saratov-regionen.

Flybasen Engels ligger rundt 46 mil i luftlinje fra grensen til Ukraina, enda litt lenger til de nærmeste ukrainske styrkene.

Russerne hevder at dronene ble skutt ned, men at vrakrester falt ned og eksploderte på rullebanen.

PROPAGANDA-TABBE: Det hjelper lite å hevde at man har full kontroll over byen Bakhmut, når TV-produsenten velger å vise fienden smilende og ubevæpnet - i nettopp Bakhmut. Video: Rossiya-1 Vis mer

Fire personer skadet

To fly skal ha blitt skadd i angrepet på Engels-basen, og fire personer ble brakt til sykehus. Det ene flyet skal ha vært et strategisk bombefly som blir brukt til å utføre rakettangrep mot Ukraina.

Opplysningene er bare delvis verifisert.

- To overvåkingsvideoer fra boligblokker i området bekrefter at det har skjedd en eksplosjon, men vi kan ikke verifisere 100 prosent at det faktisk har skjedd på flyplassen, skriver Faktisk Verifiserbar, som har faktasjekket opplysningene.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer