Ukraina kan ha brukt supermissil

Det rapporteres fredag om angrep mot den russiskokkuperte byen Luhansk. Det kan være et tegn på at Ukraina har tatt i bruk nye missiler.

SKAL VISE EKSPLOSJON: Disse bildene skal vise en eksplosjon som følge av et mulig rakettangrep i russiskokkuperte Luhansk fredag. Foto: Telegram
SKAL VISE EKSPLOSJON: Disse bildene skal vise en eksplosjon som følge av et mulig rakettangrep i russiskokkuperte Luhansk fredag. Foto: Telegram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag rapporteres det flere steder om eksplosjoner i den russiskokkuperte byen Luhansk helt øst i Ukraina, skriver CNN.

Bilder av røyk og flammer er blitt spredd på flere Telegram-kontoer fra byen som er hovedstad i den selverklærte Luhansk-republikken. Byen huser også et av de største hovedkvarterene for Russlands krig i Ukraina.

Utenfor rekkevidde

Byen er omkring hundre kilometer fra frontlinja og utenfor rekkevidde for utstyr Ukraina tidligere har hatt, selv langdistranserakettene HIMARS. Derfor har angrepene mot Luhansk vært svært begrenset gjennom krigen.

Torsdag ble det imidlertid rapportert at Storbritannia har levert missiler av typen Storm Shadow til Ukraina.

Missilene har en rekkevidde på 250 kilometer - og kan unngå radar-deteksjon, skriver CNN.

LANG REKKEVIDDE: Storm Shadow-missilet har en rekkevidde på 250 kilometer. Foto: Gary Dawson / REX / Shutterstock / NTB
LANG REKKEVIDDE: Storm Shadow-missilet har en rekkevidde på 250 kilometer. Foto: Gary Dawson / REX / Shutterstock / NTB Vis mer

«Forandrer alt»

En amerikansk tjenesteperson sier til CNN at missilet «forandrer alt når det gjelder avstander».

Spekulasjonene er nå høylytte om hvorvidt Ukraina kan ha brukt de nye missilene i angrepet på Luhansk, blant annet fra sjefkorrespondent Yaroslav Trofimov i Wall Street Journal.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer