Ukraina med sjokkpåstand

Ny påstand om Putins helse.

SYK?: Vladimir Putin er ifølge ukrainsk etterretningssjef syk med kreft. Foto: AP / NTB
SYK?: Vladimir Putin er ifølge ukrainsk etterretningssjef syk med kreft. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Den ukrainske majoren Kyrylo Budanov mener krigen i Ukraina vil være over innen året er omme. Dette sier han i et eksklusivt intervju med Sky News .

Budanov var en av få som forutså og spådde at Russland ville invadere Ukraina. Nå mener han at Russlands tap er så store, og ukrainske styrkers framgang er slik at krigen vil snu innen midten av august.

Budanov, som er det ukrainske militærets etterretningssjef, sier også i intervjuet at et kupp mot president Vladimir Putin i Russland er på vei. Putin er ifølge Budanov svært syk med kreft.

Påstander om Putins kreftsykdom har vært fremmet tidligere, blant annet gjennom en rapport fra det russiske uavhengige mediet Proekt.

Putins talsperson har omtalt påstandene som «fiksjon og løgn».

TALTE: Utenrikskommentator Morten Strand forteller hva som er den «dårlige nyheten» i Putins tale mandag 9. mai. Vis mer

General Budanov sier også til Sky News at et nederlag i Ukraina vil føre til fjerning av Russlands leder og landets oppløsning.

- Det vil til slutt føre til lederskifte i den russiske føderasjonen. Denne prosessen er allerede igangsatt, hevder generalen.

På direkte spørsmål om et kupp allerede er i gang, svarer Budanov «ja».

- Det er umulig å stoppe, påstår han.

Sjefen for Etterretningstjenesten, viseadmiral Nils Andreas Stensønes, er imidlertid av en annen oppfatning.

- Vi ser ingen tegn til at Putins ledelse slår sprekker og at han kan bli erstattet, har han tidligere uttalt til Dagbladet.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer