Krigen i Ukraina:

Ukraina: Russerne vil
«skyte for å drepe»

Det ukrainske forsvaret hevder at russerne vil «skyte for å drepe» sivile som prøver å flykte fra den viktige havnebyen Kherson.

MOTOFFENSIV: Svart røyk fra frontlinjen etter at ukrainerne igangsatte sin motoffensiv mot Kherson forrige uke. Foto:Dimitar DILKOFF / AFP
MOTOFFENSIV: Svart røyk fra frontlinjen etter at ukrainerne igangsatte sin motoffensiv mot Kherson forrige uke. Foto:Dimitar DILKOFF / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder den britiske TV-kanalen Sky News.

Ukrainerne igangsatte en motoffensiv for å vinne tilbake den viktige havnebyen sørøst i landet forrige uke.

«Etter intensiv artilleri-ild fra våre forsvarsstyrker mot områder der fienden er konsentrert i Kherson-regionen, har de russiske okkupantene innført et forbud mot at sivile flytter på seg», skriver de i oppdateringen ifølge Sky.

«Det er forbudt å krysse Dnipro-elva, både over bruer og over vann. Dersom forbudet brytes truer okkupantene med å skyte for å drepe», skriver kanalen i sin gjengivelse.

UKRAINA: Ukrainske styrker saboterte søndag 4. september et russisk ammunisjonslager i Sør-Ukraina. Video: AP / Nexta TV / Reddit Vis mer

Frivillige i området har uttalt til den britiske TV-kanalen at det har vært en økning i beboere som ønsker å forlate den viktige havnebyen etter at Ukrainske styrker igangsatte sin motoffensiv.

Kherson skal ha rundt 100 000 innbyggere per dags dato, skriver kanalen. Det er en kraftig nedgang siden før krigen.

Søndag kveld uttalte den ukrainske presidenten Volodomyr Zelenskyj at han er optimistisk på vegne av ukrainernes kamp mot russerne - også når det gjelder Krim-halvøya som Russland annekterte i 2014.

- Jeg tror det ukrainske flagget og frie liv vil komme tilbake til krim. Vi skal frigjøre alle våre landområder, og alle våre folk, sa Zelenskyj i en tale på sin Telegram-kanal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer